Παρουσιάστηκαν στη Νάουσα τα παιδικά βιβλία της Σωτηρίας Κυρμανίδου

Το πρωί της Κυριακής 29 Απριλίου 2018 ο Σύλλογος Σπουδαστών Γονέων και Φίλων του Ωδείου της Ι.Μ. Βεροίας & Ναούσης φιλοξένησε την συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Κοινωνική Λειτουργό Σωτηρία Κυρμανίδου από τις Σέρρες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου, στα πλαίσια της παιδαγωγικής προσέγγισης και ευαισθητοποίησης των μικρών παιδιών σε ιδιαίτερα θέματα με τα οποία ασχολείται στη βιβλιογραφία της η συγγραφέας.

«Η Σταλαχτή και ο Ντόζυ» , «Ο κυρ δρόμος, οι οδηγοί και όλοι εμείς», «Ο Καπνούλης στην Αστραφτοχώρα", ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους με μία ιδιαίτερη προσέγγιση για τη διαφορετικότητα, την αγάπη και την προσφορά μέσα από την παιδική ματιά στον ιδιαίτερο χώρο εκείνο της θεραπευτικής ιππασίας. Στη συνέχεια ασχολήθηκαν με μαθήματα σωστής συμπεριφοράς στο δρόμο, στο αυτοκίνητο μέσα από μια αληθινή ιστορία , ευαισθητοποιώντας τους με τον «Καπνούλη» γύρω και από το θέμα του καπνίσματος μέσα από τα βιώματα ενός μικρού παιδιού.

Με μια βιωματική δράση υπό την καθοδήγηση της κ. Κατερίνας Τόμτση με στόχο την αποδοχή στην διαφορετικότητα οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι βίωσαν μέσω του παιχνιδιού πόσο ιδιαίτερο είναι να είσαι ξεχωριστός και ταυτόχρονα αποδεκτός από το κοινωνικό σύνολο.

Την παρουσίαση των παραμυθιών επιμελήθηκαν η κ.Τόμτση Κατερίνα Θεατρολόγος - Εκπαιδευτικός & η κ.Νικολάου Αντωνία καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας καθώς την παρουσίαση της Συγγραφέως έκανε η η κ.Ξανθή Χονδρού - Χιλλ καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας.

«Νιώθω λίγο σαν το Οδυσσέα.
Πάντα θα βρίσκω μια Ιθάκη κι αυτό επιτυγχάνεται όταν η αγάπη, η αλληλεγγύη υπηρετεί μακρόθυμα τον συν-άνθρωπο.
Πραγματοποιήθηκε λοιπόν στη Νάουσα σήμερα η παρουσίαση των βιβλίων μου.
Ευχαριστίες στον κ. Γιώργο , στην Αντωνία, την Ξανθή την Κατερίνα.
Ευγνώμων νιώθω.
Πάντα να προσφέρετε στιγμές προβληματισμού, ενημέρωσης, υποστήριξης στο κομμάτι του πολιτισμού.
Και για την υπέροχη φιλοξενία καθ’ όλα νιώθω συγκινημένη.» αναφέρει η συγγραφέας Σωτηρία Κυρμανίδου.