Logo

Το νέο του βιβλίο παρουσίασε στην Βέροια ο Γιάννης Καλπούζος (φωτογραφίες, βίντεο)

Το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου με τίτλο "Γινάτι, ο σοφός της λίμνης" παρουσιάστηκε την Τετάρτη 13 Ιουνίου, στον Πολυχώρο Ελιά.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Βιβλιοπωλείο "Επίκαιρο", ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ημαθίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Ημαθίας και οι Εκδόσεις "Ψυχογιός.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησε ο εκπρόσωπος των Ηπειρωτών Ημαθίας Χαράλαμπος Κώτσιας. Ο κος Κώτσιας αναφέρθηκε στο συγγραφικό και στοιχουργικό έργο του συγγραφέα (πολλοί δεν γνωρίζουν ότι έγραψε πολύ γνωστά τραγούδια). Το βιβλίο τον συντάραξε ιδιαίτερα καθώς του θύμισε ξεχασμένες γειτονιές από τον τόπο καταγωγής του και διαβάζοντάς το ένιωθε τους ανασασμούς της λίμνης και τα γιασεμιά στα κάγκελα των δρόμων. Είπε ότι θεωρεί τον συγγραφέα μύστη και λειτουργό της λογοτεχνίας. Είναι ένας άνθρωπος που μέσα από τα έργα του, αγαπά τη ζωή, την καλοσύνη, το δημιουργικό διάλογο, τις αγαθές ψυχές, την αλληλεγγύη και αποδέχεται με διακριτικότητα το διαφορετικό και αγωνίζεται για την καλλιέργεια της ψυχής και του πνεύματος. Επίσης πιστεύει ότι τα έργα του θα αντέξουν στον χρόνο, όπως ο δωρικός ρυθμός του Παρθενώνα.

Στη συνέχεια μίλησε η φιλόλογος Δέσποινα Καρυπίδου, η οποία αναφέρθηκε στην γνωριμία της με τον συγγραφέα, όταν ο ίδιος προσκλήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο Βέροιας στα πλαίσια μίας εκπαιδευτικής δράσης. Αναφέρθηκε στο λογοτεχνικό του έργο, λέγοντας ότι χρησιμοποιεί γλώσσα ιδιαίτερη, αναγνωρίσιμη και δουλεμένη. Το νόημα είναι προσιτό για τους αναγνώστες μεταγγίζοντάς τους την μαγεία της ελληνικής γλώσσας. Είναι ζηλωτής του λόγου. Η γλώσσα είναι ρέουσα, αδίστακτη, ακριβής, ξεκούραστη, μπολιασμένη με τις ελληνικές ντοπιολαλιές. Όλα τα έργα του συγγραφέα έχουν μία ευφυή μυθοπλασία. Οι ήρωες του έχουν στοιχεία της εκάστοτε εποχής. Ο τίτλος του βιβλίου ευφάνταστος και περιεκτικός, η πλοκή ευρηματική.

Στο τέλος τον λόγο πήρε ο συγγραφέας, ο οποίος αναφέρθηκε στο βιβλίο του και διάβασε αποσπάσματα από αυτό. Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του στο παρακάτω βίντεο.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και στη συνέχεια υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων του.

{jlex}flickr:72157694795329412{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb