Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Ξεκινά με ενθουσιασμό για μια ακόμη χρονιά η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Το θέμα της νέας εκστρατείας είναι: «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο».

Από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018, 148 Βιβλιοθήκες (Δημόσιες, Δημοτικές και Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων) σε όλη την Ελλάδα ενώνονται με το συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης, για να προσφέρουν σε παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια. Αυτό το καλοκαίρι θα παρατηρήσουμε και θα μετρήσουμε μαζί με τα παιδιά τον κόσμο μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2018
Εργαστήρια για παιδιά

Εγγραφές από Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Τετάρτη 20 Ιουνίου, 10.00-11.30 το πρωί
«Γιορτή έναρξης».  Για να ξεκινήσει η γιορτή πρέπει να μετρήσουμε, να κόψουμε, να κρεμάσουμε, να ψάξουμε στα λεξικά, να ψάξουμε στα ράφια για να τα έχουμε όλα έτοιμα για το καλοκαίρι. Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή.  Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 21 Ιουνίου, 10.00-11.30 το πρωί
«Δεδομένα για μένα – Όλα αρχίζουν από εδώ: Ο εγκέφαλος». Θυμόμαστε, σκεφτόμαστε, μετράμε με αυτό το καταπληκτικό όργανο μέσα στο κεφάλι μας. Ας το γνωρίσουμε καλύτερα. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή.  Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Παρασκευή 22 Ιουνίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Δεδομένα για μένα – Το παλάτι της μνήμης». Το παλάτι της μνήμης είναι μια φανταστική τοποθεσία στο μυαλό σου όπου μπορεί κανείς να φυλάει εικόνες που θέλει να κρατήσει στη μνήμη του. Ελάτε να χτίσουμε ένα! Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή.  Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 25 Ιουνίου, 5.30-6.30 το απόγευμα
«Ένα παιχνίδι με βιβλία που έχουν στον τίτλος τους αριθμούς». Μάντεψε το βιβλίο βρίσκοντας το όνομα του ήρωα, κάνοντας παντομίμα τον τίτλο του, αναγνωρίζοντας μια εικόνα του, συμπληρώνοντας τις λέξεις που λείπουν στον τίτλο του, διαβάζοντας ένα απόσπασμα. Η ομάδα με τα περισσότερα σημαιάκια κερδίζει. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή.  Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 26 Ιουνίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Φυσικά δεδομένα –  Ένας κήπος φιλικός στις μέλισσες». Οι μέλισσες έχουν φυτά που τα προτιμούν για το νέκταρ τους. Φτιάχνοντας έναν μικρό κήπο με φυτά όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, μαντζουράνα ή τριφύλλι τις προσκαλείτε να βρουν μέσα στην πόλη έναν τόπο για να συλλέξουν την τροφή τους. Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή.  Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 27 Ιουνίου, 5.30-6.30 το απόγευμα
«Δεδομένα για μένα –  Τι κάνω κάθε μέρα;». Ύπνος, φαγητό, παιχνίδι, φίλοι, διάβασμα. Χωράνε όλα σε ένα εικοσιτετράωρο; Πώς μπορεί να απεικονίσει κανείς τη μέρα του σ’ ένα φύλλο χαρτί; Για παιδιά 4-7 ετών. Με προεγγραφή.  Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 28 Ιουνίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Ένας χώρος στα μέτρα μου». Μετράμε τα έπιπλα στη βιβλιοθήκη και το σώμα μας; Χωράμε να κάτσουμε, είναι μικρά ή μεγάλα; Ψηλά ή κοντά; Η Χρυσομαλλούσα θα μας δείξει ποιο είναι το σωστό μέγεθος επίπλου για μας. Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Παρασκευή 29 Ιουνίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Αφιέρωμα στην αστυνομική λογοτεχνία – Ντετέκτιβς». Γνωρίζουμε διάσημους ντετέκτιβ. Παρατηρούν, καταγράφουν, παρακολουθούν. Είναι μεγάλοι, είναι μικρά παιδιά, όλοι αναγνωρίζουν την ξεχωριστή σημασία των δεδομένων στη διαλεύκανση ενός εγκλήματος. Γνωρίζουμε διάσημους ντετέκτιβ. Για παιδιά 7-12 ετών.  Με προεγγραφή.  Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε δύο εργαστήρια.
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, www.libver.gr