Ο Σπύρος Πετρουλάκης παρουσίασε στην Βέροια το νέο του βιβλίο "Αμαλία" (φωτογραφίες, βίντεο)

Το νέο του βιβλίο, την "Αμαλία" παρουσίασαν το Σάββατο στην Βέροια, στην Ελιά, ο Σπύρος Πετρουλάκης, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά του Βιβλίου», το Ωδείο Δημητρίου, τον Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας και τον Σύλλογο Κρητικών Ημαθίας.

Τον συγγραφέα καλωσόρισαν ο πρόεδρος του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ Γιώργος Σαλιάγκας και η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Ρίτα Τζατζάκη.

Για το βιβλίο μίλησαν η Έφη Τσαπαροπούλου, ψυχολόγος MSc – Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας, η αναγνώστρια Ελευθερία Βενετσανάκου και ο συγγραφέας (δείτε στο βίντεο τι είπαν).

Η κ. Τσαπαροπούλου σημείωσε ότι το βιβλίο είναι επίκαιρο και διαχρονικό και πραγματεύεται την παιδική κακοποίηση. Υπογράμμισε ότι ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να διεισδύσει στην Ελληνική κοινωνία και πρόσθεσε ότι η σύνδεση παιδικής ηλικίας με την ενήλικη έρχονται και κουμπώνουν σε αυτό το βιβλίο. Επεσήμανε ακόμη ότι ο συγγραφέας ασχολείται με τα social media και την επιρροή τους στην κοινωνική ζωή των ανθρώπων. "Είναι μια γροθιά στο στομάχι, από τις πρώτες σελίδες. Αν και προϊόν μυθοπλασίας, είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Αυτά που βιώνουμε στο Κέντρο Συμβουλευτικής, αποτυπώνονται πλήρως στο βιβλίο" συμπλήρωσε η κ. Τσαπαροπούλου. 

Η Ελευθερία Βενετσανάκου τόνισε ότι νιώθει τα συναισθήματα των ηρώων του βιβλίου, μεταφέρονται στον αναγνώστη. Για το βιβλίο είπε ότι αναφέρεται σε ιδιαίτερους ανθρώπους και ασχολείται με τους εφήβους και με τον έρωτα.

Ο Σπύρος Πετρουλάκης, υπογράμμισε ότι η Αμαλία, η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου, ζει σε μια δύσκολη οικογένεια και αναγκάζεται να μεγαλώσει απότωμα. "Μπορούσα να ακολουθήσω την πεπατημένη και να γράψω ένα εύκολο βιβλίο. Παιδεύτηκα με το αν θα το βγάλω. Ήταν ένα τόλμημα. Όταν το διάβασα ξανά τυπωμένο, ένιωθα αγωνία για το γίνεται παρακάτω. Τότε κατάλαβα ότι ήταν αυτό που ήθελα να δώσω στους αναγνώστες. Διάβασα πολύ και συνέλεξα στοιχεία για 2,5 χρόνια. Μετά από αυτό, σε 20 ημέρες έγραψα 520 σελίδων βιβλίο. Αποκλείεται να το κάνω ξανά. Δεν ξέρω αν έχω την δύναμη να το ξανακάνω" είπε ο συγγραφέας.

Τη βραδιά πλαισίωσαν μουσικά ο Μίλτος Χαλαϊδόπουλος (κιθάρα-τραγούδι), η Ξένια Κόλκα (ηλεκτρικό πιάνο), η Χριστίνα Παντελίδου, η Φωτεινή Καραγιουβάνη και η Μάρα Κάμαλη (τραγούδι).