Ο τ. Διευθυντής του δικτύου Δημοτικών Βιβλιοθηκών του Μιλάνου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Μία όμορφη παρέα από την Ιταλία, συνοδευόμενη από τoν κ. Aldo Pirola, επισκέφθηκε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας. Ο κ. Pirola εργάστηκε για περισσότερα από 40 χρόνια στο χώρο των Βιβλιοθηκών ως Διευθυντής των Δημοτικών Βιβλιοθηκών του Μιλάνου και ως μέλος Διεθνών Βιβλιοθηκονομικών οργανισμών.

Ένθερμος υποστηρικτής του ρόλου των Βιβλιοθηκών και της πρόσβασης στη γνώση, παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ξενάγηση από την υπάλληλο της Βιβλιοθήκης κ. Ασπασία Τασιοπούλου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γιάννης Τροχόπουλος, συντονιστής της Διοργάνωσης Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 και μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας γίνεται πόλος έλξης επισκεπτών τόσο Ελλήνων από διάφορες περιοχές της χώρας όσο και ανθρώπων έξω από τα όρια της Ελλάδας, όπως μαρτυρά και η επίσκεψη του κου Pirola. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν το έργο της Βιβλιοθήκης αναγνωρίζεται από ανθρώπους γνώστες του αντικειμένου στο εξωτερικό και όταν η παρέα των φίλων της Βιβλιοθήκης μεγαλώνει.