Η συγγραφέας Δήμητρα Πυργέλη στον "παραμυθένιο Δεκέμβριο" του Δημοτικού Κουλούρας

Ένα παραμυθένιο απόγευμα, γεμάτο τρυφερότητα και αγάπη, πέρασαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, παρέα με τη βραβευμένη συγγραφέα, Δήμητρα Πυργελή.

Η συγγραφέας που ήρθε , ειδικά, από την Ξάνθη, παρέα με τον «Παππού Ευτύχη», μ’ ένα αφοπλιστικά ήρεμο και γαλήνιο λόγο κατάφερε να καθηλώσει τα παιδιά, και χωρίς ίχνος φτιασιδωμένης και πομπώδους αφήγησης και προσπάθειας εντυπωσιασμού να περάσει όλες τις ηθικές και κοινωνικές αξίες που πρεσβεύει με τα παραμύθια της.

Λόγος λιτός, αληθινός, νοσταλγικός, ταπεινός ,απόλυτα προσαρμοσμένος στο πνεύμα των Χριστουγέννων, που δεν πνίγεται μέσα στις ασφυκτικά γεμάτες πλαστικές σακούλες πολυκαταστημάτων, ήρθε να  υπενθυμίσει τον πραγματικό ορισμό της ευτυχίας και να μας πείσει πως τα παραμύθια ανήκουν σε όλους. Τόσο στα παιδιά ,όσο και σε εκείνες τις παιδικές ψυχές που φωλιάζουν σε σώματα ενηλίκων. Για αυτό και η πρόσκληση απαγόρευε την είσοδο στους ενήλικες που δεν συνοδευόταν από ένα παιδικό τους όνειρο.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στα πλαίσια του¨ Παραμυθένιου Δεκέμβρη¨ και του προγράμματος Erasmus+ “Together We Can Do So Much”.