Παρουσίαση του βιβλίου της Σουζάνας Παντελιάδου "Μαθησιακές δυσκολίες - Δυσλεξία" στην Βέροια

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία & Μαθησιακές Δυσκολίες, το 3ο ΠΕΚΕΣ (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Σουζάνας Παντελιάδου: ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ - ΔΥΣΛΕΞΙΑ, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας (Έλλης 8, Βέροια).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

• Γεωργία Μπάρου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες

• Νικόλαος Γ. Μπίνιας, Διδάκτωρ Ειδικής - Ψυχοκινητικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Marburg Γερμανίας, συντονιστής Εκπαιδευτικού
Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης του 3ου ΠΕΚΕΣ της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

• Σουζάνα Παντελιάδου, συγγραφέας του βιβλίου, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής - Μαθησιακών Δυσκολιών του Αριστοτελείου
Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

- Μα είναι πανέξυπνο! Τι θα πει έχει δυσλεξία;
- Πού πρέπει να απευθυνθώ;
- Πώς πρέπει να του εξηγήσω;
- Πώς μπορώ να βοηθήσω εγώ;

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν συχνά γονείς οι οποίοι ανησυχούν για τη σχολική πρόοδο του παιδιού τους. Αυτές οι ερωτήσεις ωστόσο αρκετές φορές μένουν αναπάντητες, όχι γιατί οι γονείς αδιαφορούν, αλλά γιατί δυσκολεύονται να πάρουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Αυτή είναι η αποστολή του νέου βιβλίου της πανεπιστημιακού Σουζάνας Παντελιάδου: να απαντήσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις για τις μαθησιακές δυσκολίες του παιδιού σας, είτε είναι προσχολικής, είτε σχολικής, είτε εφηβικής ηλικίας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Σουζάνα Παντελιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής – Μαθησιακών Δυσκολιών στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έκανε τις προπτυχιακές σπουδές της στην Ελλάδα και ειδικεύθηκε στις Μαθησιακές Δυσκολίες στις ΗΠΑ, όπου και εργάσθηκε ως ερευνήτρια. Στην Ελλάδα, διδάσκει στο πανεπιστήμιο από το 1991 και έχει ολοκληρώσει μεγάλο αριθμό χρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την ανίχνευση, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών και ειδικότερα της δυσλεξίας. Ακόμη, η έρευνα και το έργο της εστιάζουν στην υποστήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μέσα στην τάξη, στο πλαίσιο της διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της γενικής και ειδικής αγωγής, είναι συγγραφέας σε πολλά σχετικά βιβλία και έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.