Παρουσιάστηκε στην Βέροια το βιβλίο "Το πένθος στα παιδιά"

ην Τετάρτη 27 Μαρτίου, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Το Πένθος στα παιδιά», ένας οδηγός για γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες υγείας. Το βιβλίο παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βέροιας, κ. Γεώργιος Σοφιανίδης καθώς και οι ίδιοι οι συγγραφείς.

Ο κ. Γ. Σοφιανίδης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του θέματος της απώλειας στην καθημερινή μας ζωή καθώς επίσης και στις επιπτώσεις της συναισθηματικής διαχείρισης του πένθους στα παιδιά. Ακολούθησε μια διαδραστική παρουσίαση από τις συγγραφείς του βιβλίου, Dr. Τάνια Αναγνωστοπούλου, κλινική ψυχολόγο και Προέδρου του Ινστιτούτου Ψυχολογίας και Υγείας καθώς και από την Dr. Σοφία Χατζηνικολάου, τ. Σχολικής Συμβούλου και Επικεφαλής του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών. Χαιρετισμό απηύθυνε η συντονίστρια του Κ.Π.Ε.Π. κ. Πάττυ Παπαδήμου-Θεοδωρίδου και η κ. Καίτη Γιοβανοπούλου, Μέλος του Δ.Σ. του Κ.Δ.Η.Φ. «Τα Παιδιά της Άνοιξης».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βέροιας, του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών καθώς επίσης και του Κ.Δ.Η.Φ «Τα παιδιά της Άνοιξης», τα οποία ετοίμασαν κεράσματα που ευγενικά προσέφεραν στους καλεσμένους στο τέλος της παρουσίασης.