Παρουσίαση του βιβλίου «Κατάθεση Ψυχής» του Γιώργου Σαρδέλη στην Νάουσα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νάουσας «Πυρσός» και ο συγγραφέας Γιώργος Σαρδέλης, παρουσιάζουν το αυτοβιογραφικό βιβλίο «Κατάθεση Ψυχής», την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 11:00, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Νάουσα «Βέτλανς». 

Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πυρσός» κ. Χρήστος Μπάντης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Η Έλσα Παζολίδου (διαχειρίστρια της βιβλιοφιλικής ομάδας “Elsa’s & Lia’s books” & του ιστολογίου “Βιβλιοεξάρτηση”)

Η Εύα Παυλίδου (ποιήτρια)

Η Ελένη Καρύδα (Διοικητικό μέλος στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «Το Ράφι της Αγάπης»)

και ο συγγραφέας Γ.Σαρδέλης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

*Τα έσοδα του βιβλίου διατίθενται για την ενίσχυση οικογενειών με προβλήματα σύτισης και ιατρικής περίθαλψης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κατάθεση ψυχής: Ένα αφήγημα ζωής που ανασύρει το παρελθόν στο παρόν και οραματίζεται το μέλλον. Ο Συγγραφέας μεγαλωμένος σ’ ένα τόπο, που η ζωή και το όνειρο - με την ατόφια Παλαμική τους έννοια – ήταν συνοδοιπόροι απ’ την πρώτη του επαφή με τον κόσμο, έμαθε από πολύ μικρός να γίνεται, παιδί κατά βούληση, κάτι που κρατάει σχεδόν αποστολικά έως σήμερα. Με λεκτικές πινελιές ζωγραφίζει την καθημερινότητα των απλών, φτωχών ανθρώπων του μόχθου και αποτυπώνει στο χαρτί τα όνειρα και τις ελπίδες τους, τις χαρές και τις λύπες τους, τις διαψεύσεις και τους καημούς τους. Από την αρχή μέχρι το τέλος του βιβλίου υπάρχει μια αγνότητα. Οι περιγραφές συγκινούν με την τρυφερότητα των αισθημάτων που περιέχουν, την εικονοπλαστική τους δύναμη, την εξύμνηση της αγνής αγάπης και της αληθινής φιλίας, την επισήμανση της ανεκτίμητης συμβολής κάποιων άξιων γονιών στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, την επίκληση της αξίας της συγχώρησης, της ευγνωμοσύνης, της καλοσύνης, της πίστης, της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, της δικαιοσύνης, της εντιμότητας. Την έκδοση του βιβλίου του πρέπει να την αισθάνεται σαν μια εσωτερική ανάγκη που αδυνατεί να παρακάμψει. Είναι ένα οδοιπορικό στη μνήμη και στις αναμνήσεις του συγγραφέα. Στη μνήμη η ζωή αυτοβιογραφείται, η σκέψη ελευθερώνεται, η αλήθεια εκφράζεται, ο άνθρωπος οικοδομείται. Ας σημειωθεί ότι το καθένα από τα κεφάλαια του βιβλίου διαθέτει αυτονομία, αυτοδύναμη ζωή και ύπαρξη. Ο αναγνώστης έχει λοιπόν τη δυνατότητα να επιλέξει εκείνος τη σειρά που θα τα διαβάσει ανάλογα με τη διάθεσή του.Ο Γιώργος Σαρδέλης αναφέρεται στον άνθρωπο, στο δικαίωμα για εργασία, μόρφωση και γενικά στην κοινωνία. Προσπαθεί να δει την κοινωνία με μια καθαρή και νηφάλια προσέγγιση. Η κοινωνία είμαστε εμείς οι άνθρωποι και κάθε ολίσθημα μας αντανακλά στο κοινωνικό σύνολο. Ευαγγελίζεται έναν αλλιώτικο κόσμο χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, κοινωνικές ανισότητες και απαξίωση των πάντων. Η κοινωνία δεν αλλάζει με λόγια, κριτικές και ευχολόγια,αλλά με έργα και πράξεις.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Θ. Σαρδέλης γεννήθηκε το 1952 στην Νέα Αβώρανη Αγρινίου. Η δεύτερη μεγάλη πατρίδα και αγάπη του είναι το Λιβαδάκι της Ορεινής Ναυπακτίας το χωριό των προγόνων του. Τελείωσε το Α΄ Γυμνάσιο Αγρινίου και σπούδασε οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (σήμερα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Γνωστός οικονομολόγος, διαμένει στην Θεσσαλονίκη, είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Διετέλεσε ανώτατο οικονομικό στέλεχος σε πολυεθνική εταιρεία. Από το 1993 διατηρεί γραφείο Οικονομολόγου – Φοροτεχνικού στην Θεσσαλονίκη. Ασχολήθηκε με το λειτούργημα του εκπαιδευτικού σε σχολές Λογιστών-Φοροτεχνικών, εισηγητής οικονομικών σεμιναρίων, αρθρογράφος σε οικονομικά περιοδικά και site, οικονομικός αναλυτής στα ΜΜΕ, κλπ. Παράλληλα ασχολείται ενεργά με τα κοινωνικά προβλήματα και τον Άνθρωπο. Τα τελευταία χρόνια γράφει λογοτεχνία και ποίηση.