Παρουσίαση του βιβλίου "Ίκαρος ποντίκαρος" στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, στις 6 το απόγευμα, σας περιμένουμε όλους, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Εύας Ιεροπούλου «Ίκαρος ποντίκαρος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επόμενος Σταθμός. Συμμετέχει η παιδική χορωδία και η μικρή ορχήστρα του Ωδείου Φίλιππος Βέροιας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Χρόνια ολόκληρα η γενιά των ποντικών προσπαθεί να απαλλαγεί από τον πιο φοβερό της εχθρό, τη γάτα. Δεκάδες ποντίκια γενναία, έξυπνα, μαχητικά και πονηρά έχουν προσπαθήσει να τα βάλουν με τη γάτα, μα κανένα, μέχρι σήμερα, δεν τα έχει καταφέρει. Και να που έρχεται ξαφνικά ο μικρούλης Ίκαρος Ποντίκαρος με ένα νέο, μεγαλοφυές σχέδιο! Άραγε θα τα καταφέρει; Θα μπορέσει να νικήσει τη γάτα; Θα γίνει ο Ίκαρος Ποντίκαρος ο ποντικός που θ΄αλλάξει τον κόσμο;

Η Εύα Ιεροπούλου ζει και εργάζεται στη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, μουσικοπαιδαγωγικά και βιολοντσέλο.
Με τον συνθέτη Κώστα Μπραβάκη, έχουν ιδρύσει το «Ωδείο Φίλιππος» στη Βέροια, στο οποίο διδάσκει βιολοντσέλο, και μουσική – θεατρική αγωγή σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Παράλληλα ασχολείται με την παραγωγή μουσικών και θεατρικών παραστάσεων με πρωταγωνιστές και συντελεστές μικρούς μαθητές, καθώς επίσης και με τη σύνθεση και παραγωγή εναλλακτικών συνθεμάτων για παιδιά. Έχει εκδώσει πέντε μουσικά CD, με δική της μουσική και στίχους και οκτώ βιβλία για παιδιά, από τα οποία τα 2 έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά.

Το βιβλίο της “ο άλλος μου εαυτός” ήταν υποψήφιο για τα βραβεία του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ 2010.