Παρουσίαση βιβλίου και κοπή Βασιλόπιτας στην Αράπιτσα

Ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «η Αράπιτσα» θα παρουσιάσει το βιβλίο του Χρίστου Σαμαντά  «Όταν η λήγουσα είναι μακρά», την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα «Βέτλανς» του πολυχώρου πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς».  Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί η κοπή της βασιλόπιτας των εφηβικών & ενηλίκων τμημάτων καθώς και των φίλων και μελών του Ομίλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο Τάσος Καραμπατζός – δικηγόρος και πρώην δήμαρχος Νάουσας, η συγγραφέας Χριστίνα Ρούσσου καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου Χρίστος Σαμαντάς. Την παρουσίαση θα συντονίσει η Φανή Βλάχου, μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Αυγή – Μαρία Ζιακάκη.

Μετά το πέρας της παρουσίασης θα ακολουθήσει λιτό μουσικό πρόγραμμα από συνεργάτες του συγγραφέα και στη συνέχεια  μπουφές προσφορά του Δημήτρη Μάντσιου από το ξενοδοχείο «Εσπερίδες».

Λίγα λόγια για το βιβλίο και το συγγραφέα.

Ο Χρίστος Σαμαντάς έρχεται από τη γειτονική Έδεσσα. Είναι βετεράνος  λυκειάρχης και καθηγητής φυσικής καθώς και εκπαιδευτικός εμβέλειας ως επιμορφωτής σε παιδαγωγικά αντικείμενα. Υπήρξε ο καλλιτεχνικός μπροστάρης στο θρυλικό οικογενειακό κέντρο της Νάουσας «Λιόγερμα», τραγουδώντας και παίζοντας μπουζούκι για πολλά χρόνια.

Το βιβλίο του με τίτλο «Όταν η λήγουσα είναι μακρά» περιέχει διηγήματα με αυτοβιογραφική και δοκιμιακή διάθεση τα οποία βασίζονται εν πολλοίς σε πραγματικά γεγονότα. Γράφει ό,τι κεντρίζει βαθιά την ευαισθησία του. Μέχρι στιγμής το βιβλίο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε διάφορες πόλεις – Έδεσσα, Γιαννιτσά, Αριδαία, Θεσσαλονίκη, Αθήνα – και ήδη διαβάστηκε από μεγάλο αριθμό αναγνωστών με θερμά σχόλια.