Παρουσίαση του βραβευμένου μυθιστορήματος του Γιώργου Συμπάρδη «Αδέλφια» στη Βέροια

Η Κυριώτισσας Ουτοπία (Κίνηση Πολιτών Κυριώτισσας - Βέροια) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βραβευμένου μυθιστορήματος του Γιώργου Συμπάρδη «ΑΔΕΛΦΙΑ», το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020, στις 7 μ.μ.,, στην αίθουσα του ζαχαροπλαστείου Σερεμέτας (Αντωνίου Καμάρα 15, Βέροια).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η ποιήτρια-κριτικός λογοτεχνίας Άννα Αφεντουλίδου.
Ο Γιώργος Συμπάρδης θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού
και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης, όπου σε μια οικογένεια της δεκαετίας του ’50 και των αρχών του ’60 συμβαίνει ένας εμφύλιος ανάμεσα στα δυο αδέλφια, σ’ έναν Κάιν κι έναν Άβελ κατ’ αναλογία.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Συμπάρδης γεννήθηκε το 1945 στην Ελευσίνα και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά και σκηνοθεσία κινηματογράφου σε Αθήνα και Λονδίνο. Έκανε την εμφάνισή του στα γράμματα με τη νουβέλα Μέντιουμ το 1987, η οποία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Ακολούθησε το μυθιστόρημα Ο άχρηστος Δημήτρης, το 1998, το οποίο είχε εξίσου θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς. Το 2012 το μυθιστόρημά του Υπόσχεση γάμου τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο, με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη) και με το Βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα. Το 2013 τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη. Το 2015 κυκλοφόρησε η νουβέλα του Μεγάλες γυναίκες. Τα Αδέλφια είναι το πέμπτο πεζογραφικό του έργο, το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος 2019 από το ηλεκτρονικό περιοδικό «Ο Αναγνώστης».