"Η πιο σκοτεινή ώρα", "1968", "Λαβύρινθος" στο Σταρ

Σε ισχύ το νέο πρόγραμμα κινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ το οποίο έχει διάρκεια έως την Τετάρτη 31/1/18. Αναλυτικά:

Η πιο σκοτεινή ώρα

Κάθε μέρα : 19.00 και 21.30

Αν δεν ήταν αυτός, πώς θα ήταν άραγε σήμερα ο κόσμος; Τι πραγματικά συνέβη τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ; Πώς κατάφερε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες; Γιατί ακόμη και σήμερα τον ονομάζουν «πατέρα της νίκης»;

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Τζο Ράιτ επιστρέφει με την κινηματογραφική βιογραφία του θρυλικού ιστορικού προσώπου.

Η ταινία που καταγράφει την πορεία του Ουίνστον Τσόρτσιλ

«Η ταινία αφορά όλον τον κόσμο κι όχι μόνο το βρετανικό κοινό. Υπάρχουν πολλές ταινίες για ηγέτες. Η δική μας αφορά στην αμφιβολία, σε μια κρίση αυτοπεποίθησης και καταγράφει την πορεία ενός θρυλικού ιστορικού προσώπου, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε εσωτερικό και εξωτερικό, τολμά και καταφέρνει να κάνει τη διαφορά» σχολιάζει ο εμβληματικός σκηνοθέτης.

Καθώς, λοιπόν, οι Ναζί καταλαμβάνουν την Ευρώπη, ο ηγέτης της Μεγάλης Βρετανίας καλείται να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του, ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης. Λαμβάνοντας υπόψη την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και τους 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, και προσπερνώντας τον εσωτερικό πόλεμο που δέχονταν από το κόμμα του, καθώς και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, παίρνει τη μεγάλη απόφαση: Θα πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του.

  • Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Α' ανδρικού ρόλου σε δραματική ταινία Γκάρι Όλντμαν

  • Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών Καλύτερου Α' ανδρικού ρόλου

  • Βραβείο Critics' Choice Καλύτερου Α' ανδρικού ρόλου

  • Βραβείο Critics' Choice Καλύτερου μακιγιάζ

  • Διεθνές Βραβείο της Αυστραλιανής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Καλύτερου Α' ανδρικού ρόλου
    9 υποψηφιότητες για BAFTA.

  • Υποψήφιο για OSCAR

«Οι λέξεις όχι μόνο μπορούν, αλλά όντως αλλάζουν τον κόσμο»

Σκηνοθεσία: Τζο Ράιτ

Ηθοποιοί: Γκάρι Όλντμαν, Λίλι Τζέιμς, Μπεν Μέντελσον, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Στίβεν Ντιλέιν, Ρόναλντ Πίκαπ

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=AIud_fqA4Bs

1968

Η επιστροφή του αγαπημένου σας σκηνοθέτη Τάσου Μπουλμέτη (μετά την Πολίτικη Κουζίνα και τον Νοτιά) στη μεγάλη οθόνη μέσα από ένα άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Ώρα προβολής: 19.30

Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο το θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά («σπάζοντας» το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ). Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, αλλά και τον καμβά μιας συγκλονιστικής εποχής, και μιας ολόκληρης χώρας.

4 Απριλίου 1968. Το φωταγωγημένο Καλλιμάρμαρο βουίζει με χιλιάδες κόσμο και η περιγραφή του Βασίλη Γεωργίου αναμεταδίδεται μέσα από εκατομμύρια τρανζιστοράκια. Ο αγώνας ΑΕΚ-Σλάβια Πράγας αρχίζει. Μία ερωτευμένη κοπέλα κάνει πρόβα νυφικού μπροστά στον καθρέφτη της, ενώ ο μελλοντικός γαμπρός βρίσκεται σε απόγνωση κάθε φορά που η ελληνική ομάδα σκοράρει. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων θυμάται την πατρίδα που άφησε πίσω. Ένας νεαρός κομμουνιστής κρατούμενος πανηγυρίζει με κάθε πόντο και ένα πρακτορείο ΠΡΟΠΟ γίνεται εξομολογητήριο παλιών και πρόσφατων τραυμάτων. Χρόνια πριν από αυτή τη βραδιά, τρεις Πολίτες αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα αθλητικό σωματείο για να πουν την ιστορία τους. Μέχρι το τέλος της βραδιάς, η ιστορία της Ελλάδας θα αλλάξει για πάντα. Μέχρι το τέλος του 1968, η ιστορία του κόσμου θα αλλάξει για πάντα.

Από ένα σπουδαίο αληθινό γεγονός και μεταξύ δηλώσεων από πραγματικά πρόσωπα και σκηνές γυρισμένες από ηθοποιούς, αποδεικνύεται ότι μπορεί να προκύψει μια πολύ καλή και αξιοπρεπέστατη ταινία, είτε κάποιος είναι fan του αθλήματος, είτε όχι.

Ο ίδιος ο Μπουλμέτης υπογράφει το σενάριο του «1968», ενώ για την υλοποίηση της ταινίας κάλεσε στο πλευρό του γνωστούς συνεργάτες του, όπως τον Γιάννη Δασκαλοθανάση στη διεύθυνση φωτογραφίας, τον Λάμπη Χαραλαμπίδη στο μοντάζ και την Ευανθία Ρεμπούτσικα στη μουσική.

Γενικά η ταινία θέλει να αναβιώσει όλο το κλίμα της δύσκολης εποχής (μην ξεχνάμε ήταν στην καρδιά της χούντας) και γενικότερα τον άθλο που επετεύχθη, με το μεράκι και την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων.

Η ταινία 1968 αποτελεί το άτυπο κλείσιμο της τριλογίας του Τάσου Μπουλμέτη (μετά την Πολίτικη Κουζίνα και τον Νοτιά) για την προσφυγιά, ο οποίος με απλά συστατικά καταφέρνει να δημιουργήσει ένα ωραίο «μείγμα» χωρίς να κουράζει τον θεατή

Στο 1968 υπάρχει μια πιο ανάλαφρη προσέγγιση των καταστάσεων, με χιούμορ, νοσταλγία, χωρίς όμως να ξεφεύγει το όλο θέμα και να υπερισχύει με λάθος τρόπο κάποιο από τα συναισθήματα, εκεί που δεν θα έπρεπε.

Η χρονιά-σταθμός, που στιγματίστηκε μεταξύ άλλων από το κίνημα ενάντια στο πόλεμο του Βιετνάμ, τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και την εξέγερση του παρισινού Μάη, για την Ελλάδα –που συμπλήρωνε ένα χρόνο δικτατορίας– θα σήμαινε κάτι ολότελα διαφορετικό. Τον Απρίλη του ίδιου έτους η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ θα γινόταν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο, κερδίζοντας τη Σλάβια Πράγας στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων (με σκορ 89-82) μέσα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο μπροστά σε 80.000 οπαδούς της.

Ο αριθμός τους, που κατοχυρώθηκε ως ρεκόρ Γκίνες, ωχριά απέναντι στους περίπου 300.000 που συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο. Ήταν ένα γεγονός που ξεπέρασε τα όρια του μπάσκετ κάνοντας πραγματικότητα ένα άπιαστο όνειρο. Αυτήν τη μοναδική ιστορία ανέλαβε να μεταφέρει στο κινηματογραφικό πανί ο Τάσος Μπουλμέτης, δραματοποιώντας στο «1968» τα γεγονότα που οδήγησαν την ομάδα στον τελικό μαζί με άγνωστες πτυχές αυτής της πορείας.

Πρωταγωνιστούν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Μητσικώστας, Στέλιος Μάινας, Μανώλης Μαυροματάκης, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Βούρος, Ορφέας Αυγουστίδης, Θέμης Πάνου, Ταξιάρχης Χάνος, Αντώνης Αντωνίου, Ερρίκος Λίτσης, Θοδωρής Κατσαφάδος

Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης

Σενάριο: Τάσος Μπουλμέτης

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=3SjAQAPo-oI

Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ: Η ΤΕΛΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ - MAZE RUNNER

Ώρα προβολής: 21.15

Σκηνοθεσία: ΟΥΕΣ ΜΠΟΛ

Σενάριο: Τ.Σ. ΝΟΟΥΛΙΝ & ΤΖΕΪΜΣ ΝΤΑΣΝΕΡ

Ηθοποιοί: ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΚΛΑΡΚΣΟΝ, ΜΠΑΡΙ ΠΕΠΕΡ, ΟΥΙΛ ΠΟΥΛΤΕΡ, ΕΙΝΤΑΝ ΓΚΙΛΕΝ, ΝΤΙΛΑΝ Ο' ΜΠΡΑΪΑΝ, ΚΙ ΧΟΝΓΚ ΛΙ , ΤΟΜΑΣ ΜΠΡΟΝΤΙ- ΣΑΝΓΚΣΤΕΡ, ΤΖΙΑΝΚΑΡΛΟ ΕΣΠΟΣΙΤΟ, ΚΑΓΙΑ ΣΚΟΝΤΕΛΑΡΙΟ

Σε αυτό το μεγαλειώδες φινάλε της εποποιίας του Λαβύρινθου, ο Τόμας πρέπει να οδηγήσει την ομάδα των Γκλέιντερς που έχουν αποδράσει, στην τελευταία και πιο επικίνδυνη αποστολή τους μέχρι τώρα. Για να σώσουν τους φίλους τους, θα πρέπει να καταφέρουν να μπουν στη θρυλική Τελευταία Πόλη, έναν λαβύρινθο ελεγχόμενο από τη WKCD, που ίσως αποδειχτεί ο πιο θανάσιμος λαβύρινθος από όλους. Όποιος καταφέρει να βγει ζωντανός, θα πάρει απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχαν οι Γκλέιντερς από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στον λαβύρινθο

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=qx_umUPIstY

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ παρακάτω:

http://www.cinestar.gr

http://www.facebook.com/cinestarveria