Η Φωτογραφία στις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου - Προβολή ταινίας "Οι κυνηγοί"

Η Φωτογραφική Ομάδας Βέροιας σας προκαλεί στην προβολή και συζήτηση της ταινίας "Οι κυνηγοί", την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 7:30μμ, στον χώρο της Φωτογραφικής Ομάδας, στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς.

Η Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις» στο πλαίσιο των φετινών δραστηριοτήτων της, θα μελετήσει την φωτογραφία στις ταινίες του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου. Η ιδιαίτερη ματιά του και η σκηνοθεσία του, άλλαξαν τον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Ο ποιητής της Έβδομης Τέχνης

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απριλίου 1935. Έκανε νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις οποίες εγκατέλειψε πριν πάρει το πτυχίο του. Το 1961 έφυγε στο Παρίσι, όπου αρχικά παρακολούθησε στη Σορβόννη μαθήματα γαλλικής φιλολογίας και φιλμογραφίας, καθώς και μαθήματα εθνολογίας και στη συνέχεια μαθήματα κινηματογράφου στη Σχολή Κινηματογράφου IDHEC και στο Musée de l’ homme.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1964 και μέχρι το 1967 εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου στην εφημερίδα Δημοκρατική Αλλαγή, μαζί με τον Βασίλη Ραφαηλίδη και την Τώνια Μαρκετάκη. Με τον κινηματογράφο άρχισε να ασχολείται το 1965 και το 1968 παρουσίασε την πρώτη του μικρού μήκους ταινία, Εκπομπή, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το 1970, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, Αναπαράσταση, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλες διακρίσεις στο εξωτερικό, και σηματοδότησε την αυγή του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Έκτοτε, οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχει κερδίσει πολλά βραβεία, τα οποία τον καθιέρωσαν παγκοσμίως ως έναν από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του σύγχρονου κινηματογράφου.