Από τις Γιορτές Βερμίου στα Ποζαρίτικα

pozaritika

Η φετινή διοργάνωση του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2014» ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή του ΠΟΞ στα «ΠΟΖΑΡΙΤΙΚΑ 2014», στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών που έχουν καθιερωθεί να πραγματοποιούνται με φορείς άλλων περιοχών.

Τα «ΠΟΖΑΡΙΤΙΚΑ 2014» διοργανώθηκαν για 16η συνεχή χρονιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου Αριδαίας "ΤΟ ΠΟΖΑΡ", με την συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Όπως κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις αυτές υποστηρίχθηκαν δυναμικά από τις τοπικές αρχές, του παράγοντες, τους φορείς και την τοπική κοινωνία , με αποτέλεσμα να καταγράψουν μεγάλη επιτυχία.

Το χορευτικό συγκρότημα του ΠΟΞ συμμετείχε μετά από τιμητική πρόσκληση των διοργανωτών, παρουσιάζοντας βλάχικους χορούς από την παράδοση του Βερμίου και προκαλώντας ενθουσιώδεις εκδηλώσεις του πολυάριθμου κοινού που παρακολουθούσε.

Μετά την παρουσίαση, οι εκπρόσωποι του Ξηρολιβάδου και του Πόζαρ αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, ενισχύοντας την προοπτική για συνέχιση των πολιτιστικών τους ανταλλαγών