Η παράσταση "Ζιζέλ" από τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας στην Βέροια

Υμνώντας την αγάπη που ξεπερνά ακόμα και τα όρια του Άλλου Κόσμου, τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας θα έρθουν στην Βέροια στις 13 Φεβρουαρίου (Χώρος Τεχνών) για να παρουσιάσουν την πιο συγκινητική ιστορία του κλασικού μπαλέτου, τη «Ζιζέλ».

Συνεχίζοντας την παράδοση της μεγάλης ρωσικής σχολής με την αναβίωση παραστάσεων παγκόσμιας αναγνώρισης, τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας παρουσιάζουν τη «Ζιζέλ» με τη μορφή που ταξιδεύει από το 1884 στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, η οποία αποτελεί τη χορογραφική εκδοχή του Μαριύς Πετιπά, σε μουσική του γάλλου συνθέτη Σαρλ Αντόλφ Αντάμ και είναι εμπνευσμένη από την αρχική χορογραφία των γάλλων Ζαν Κοραλί και Ζαν Περό, του 1841.
Υπόθεση

Η Ζιζέλ, μια φτωχή κοπέλα, ερωτεύεται τον Άλμπρεχτ, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι ευγενής και ήδη αρραβωνιασμένος. Ο Ιλαρίων, ένας συγχωριανός της που την έχει ερωτευτεί, της αποκαλύπτει την αλήθεια. Η Ζιζέλ τρελαίνεται και πεθαίνει. Ο Άλμπρεχτ και ο Ιλαρίων επισκέπτονται τον τάφο της. Εκεί εμφανίζονται τα πνεύματα των γυναικών που πέθαναν προδομένες πριν το γάμο τους. Για να εκδικηθούν τους άντρες χορεύουν μαζί τους μέχρι να εξαντληθούν και να πεθάνουν. Τα πνεύματα αιχμαλωτίζουν τον Άλμπρεχτ, όμως η Ζιζέλ χορεύει στη θέση του. Ο χορός κρατάει μέχρι την αυγή, τα πνεύματα επιστρέφουν στους τάφους τους, ο Άλμπρεχτ σώζεται και η Ζιζέλ χαμογελάει. Η αγάπη της ξεπέρασε τα όρια του θανάτου.