Logo

Φεστιβάλ λαογραφίας και παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Νάουσας συνεχίζει για τρίτη χρονιά και διοργανώνει το Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παραδοσιακών Χορών, 17-19 Νοεμβρίου 2017. Στα πλαίσια τηε διοργανώσης γίνεται μια βραδιά χορού όπου συμμετέχουν χορευτικές ομάδες Λυκείων των Ελληνίδων και μια ημερίδα που το θέμα της ειναι "εναλλακτικές προσεγγίσεις στην λαϊκή παράδοση".

Ξεκινώντας πέρσι με την παρουσίαση απο αξιόλογους ομιλητές "την δημιουργική διαδιακσία προετοιμασίας μιας χορευτικής παράστασης" ακούσαμε απο επιφανείς ανθρώπους του θεάτρου πώς αυτοί εμπνεύστηκαν απο την λαϊκή παράδοση και προσάρμοσαν στις παραστάσεις τους στοιχεία της. Φέτος αξιόλογοι δάσκαλοι χορού θα μιλήσουν για το πώς πειραματίζονται και δίνουν ενα άλλο χρώμα και ιδεολόγημα σε παραστάσεις διαφορετικές απο αυτές που συνηθήσαμε να βλέπουμε. Ακόμα, μια χορογράφος μοντέρνου χορού, πώς εμπνέυστηκε απο τον παραδοσιακό χορό και τον αξιοποίησε στις χορογραφίες της.

Πιστεύοντας οτι θα πρέπει να προχωρήσουμε και στην ενδυματολογική προσέγγιση μιας δημιουργικής παράστασης , κάνουμε μια πρώτη νύξη ως προς αυτό και υποσχόμαστε οτι η επόμενη ημερίδα μας θα έχει μοναδικό θέμα ¨τη φορεσιά"

Προσκαλούμε τα ενδοιαφερόμενα Λύκεια των Ελληνίδων να συμμετέχουν τόσο με τις χορευτικές ομάδες τους όσο και με τα Διοικητικά Συμβούλια, τους δασκάλους και τους μεγάλους χορευτές για να παρακολουθήσουν την ημερίδα μας.

Φυσικά και δεν θα λείψουν τα γλέντια και οι χοροί και οι ιδιαίτερες γεύσεις της Νάουσας των ρακοκάζανων του Νοεμβρίου.

Πληροφορίες για την συμμετοχή σας μπορείτε να βρείτε στο site του Λυκείου Ελληνίδων Νάουσας www.len.gr, καθώς επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλ. 2332024717,6985808060

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb