Το Λύκειο των Ελληνίδων Νάουσας στα 75χρονα του Λ.τ.Ε. Θεσσαλονίκης

len vasiliko1

Το Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης γιόρτασε τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του με μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 στο Βασιλικό Θέατρο και ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο εκδηλώσεων «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα Νεολαίας 2014». Συμμετείχαν τα Λ.τ.Ε. Νάουσας και Ξάνθης.

Η χορευτική ομάδα του Λυκείου, άφησε για μια ακόμα φορά τις καλύτερες εντυπώσεις παρουσιάζοντας αστικούς χορούς της Νάουσας, συνοδευόμενους από τραγούδια που απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο τμήμα της παραδοσιακής χορωδίας του σωματείου μας. Το τραγούδι της «Μακρυνίτσας» από την Αλίκη Κελεμουρίδου και οι κοπέλες του Λυκείου σαν Καρυάτιδες στη σκηνή συγκίνησαν όλους τους παρευρισκομένους.

Την αποστολή συνόδευσε η πρόεδρος και το Δ.Σ. καθώς επίσης και οι δάσκαλοι Άκης Τσιάρκας, Χρήστος Τσίτσης και Αποστόλης Ζαφειρίου ο οποίος συνόδευσε μουσικά με το λαούτο του. Οι Βαγγέλης και Δημήτρης Ψαθάς έπαιξαν ζουρνά και νταούλι.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν βουλευτές της Θεσσαλονίκης, ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος κ. Μπουτάρης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι όμορων δήμων και νομών, πρόεδροι και μέλη διοικητικών συμβουλίων Λυκείων των Ελληνίδων από όλη την περιφέρεια και πλήθος κόσμου που κατέκλεισε την αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου.

*Η εκδήλωση θα μεταδοθεί την Κυριακή στις 7μ.μ. από το κανάλι 4Ε και θα ανακοινωθεί η μετάδοση της από το TV100