Σεμινάριο κλασικού χορού στη Νάουσα

Το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων της Εστίας Μουσών, διοργανώνουν τριήμερο σεμινάριο κλασσικού χορού από στις 29-30/6 και 1/7/2018 στην αίθουσα μπαλέτου της σχολής.

Στο σεμινάριο θα διδάξει ο επί πολλά έτη χορευτής της Εθνικής Λυρικής σκηνής κ. Βαγγέλης Λαφάρας, θέλοντας έτσι να μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του με παιδιά που ασχολούνται και αγαπούν τον κλασικό χορό.

Η διάρκεια του κάθε μαθήματος είναι 2 ώρες.
Απαιτείται προκράτηση συμμετοχής.
Κόστος συμμετοχής 25€

Βιογραφικό
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΦΑΡΑΣ
ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΠΑΛΕΤΟΥ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάουσα όπου έκανε τα πρώτα χορευτικά βήματα στο παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα «ΠΥΡΣΟΣ». Στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τις σπουδές του στο ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ του ΑΠΘ, πήρε τα πρώτα μαθήματα μπαλέτου στη σχολή χορού JUDITH NEIL με το σύστημα της R.A.D. και στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια σύγχρονου και jazz χορού. Φοίτησε στο προεπαγγελματικό τμήμα της σχολής χορού της Αμαλίας Στρυνοπούλου. Στην Αθήνα σπούδασε και αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Χορού της Δ. Γρηγοριάδου με καθηγητές τους K.Bogoeva, G.Mihov, B.Rizova, Μ.Κυνηγού, Μ.Χατζημιχάλη, Β.Μπαρμπούση κ.α.

Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε με το «ΑΕΝΑΟ» χοροθεάτρο και της ομάδας σύγχρονου χορού της Α. Στρυνοπούλου. Έχει συμμετάσχει επίσης σε διάφορες χορευτικές παραστάσεις με χορευτικά σχήματα θεατρικών ομάδων και Τ.V. Shows συνεργαζόμενος με καταξιωμένους χορογράφους όπως τους Γ. Φλερρύ, Φώτη και Πάνο Μεταξόπουλο, Α. Χατζή, Φ. Ευαγγελινό κ.α.

Το 1991 έγινε μέλος του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μετά από εξετάσεις και έκτοτε συμμετέχει σε όλες τις παραγωγές του μπαλέτου χορεύοντας κλασσικά έργα όπως «Ωραία Κοιμωμένη», «Μπαγιαντέρα», «Ραϋμόντα», «Δον Κιχώτης», «Ζιζέλ», «Λίμνη των Κύκνων» κ.α. Συνεργάστηκε με ξένους καταξιωμένους χορογράφους όπως τους L. Masin, O. Vinogradov, G. Casado, I.Zelensky, L. Seymour, P. Lacotte, I. Mukhamedov αλλά και με Έλληνες όπως τους Γ. Μέτση, Λ.Ντε Πιαν,Χ.Μανταφούνη, Ι. Σιδέρη κ.α.

Από το 1998 διδάσκει σε σχολές χορού. Έχει συνεργαστεί με την επαγγελματική σχολή της κα.Κονταξάκη στις παραστάσεις «Συλφίδα» και «Κοπέλια» και με τις ερασιτεχνικές σχολές «Αλίκη Διαμαντή», «Zoltan Gregus», «Λίνα Αλμυράντη» κ.α.

Από το 2011 διδάσκει στη σχολή της κα Αλίκης Κόντζιου Γούσα στα προεπαγγελματικά τμήματα και προετοιμάζει χορευτές για τις εξετάσεις του ΥΠΠΟΑ, της ΣΧΕΛΣ και της ΚΣΟΤ με μεγάλη επιτυχία