3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βέροιας - το γλέντι μεταφέρθηκε στον Προμηθέα (φωτογραφίες, βίντεο)

Στον Προμηθέα μεταφέρθηκε την Παρασκευή το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει για 3η χρονιά ο δήμος Βέροιας. Όπως και τις προηγούμενες δυο χρονιές, ο κόσμος γέμισε το χώρο και απόλαυσε το θέαμα που προσέφεραν τα συγκροτήματα.

Η βραδιά είχε Ποντιακά, Θρακιώτικα, Μικρασιάτικα, Βλάχικα, χορούς των ορεινών Πιερίων αλλά και χορούς από Ουγγαρία, Βουλγαρία.

Η βραδιά άρχισε με τους χαιρετισμούς, του δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη και του αντιδημάρχου Βασίλη Λυκοστράτη ενώ αμέσως μετά την σκυτάλη πήραν οι παρουσιαστές Αγγελική Ταμπάκη και Διονύσης Καρολίδης.

Την αυλαία άνοιξε ο Σύλλογος Δασκιωτών το ¨Παλαιόκαστρο" με χορούς και τραγούδια των ορεινών Πιερίων (δείτε το βίντεο με το πρόγραμμά του)

Ακολούθησε ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου, με εντυπωσιακό ποντιακό πρόγραμμα (δείτε το βίντεο με το πρόγραμμά τους)

Χορούς της Θράκης παρουσίσε στο Βεροιώτικο κοινό ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμότειχου "Θεοδώρα Καντακουζινή" (δείτε το βίντεο με το πρόγραμμά του)

Μικρασιάτικα χόρεψε ο Προμηθέας και χειροκροτήθηκε θερμά (δείτε το βίντεο με το πρόγραμμά του)

Αμέσως μετά σειρά πήραν τα Βλάχικα. Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου ξεκίνησε πρώτος και ακολούθησε ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας (δείτε το βίντεο με το πρόγραμμά τους).

Εντυπωσιακό και διαφορετικό πρόγραμμα παρουσίασε ο σύλλογος "Arsenal" από το Καζανλάκ της Βουλγαρίας το οποίο είχε άδοξο τελείωμα λόγω βλάβης στο Media player". Το πρόγραμμα που παρουσίασαν στα Παλατίτσια παρουσίασε και στην Βέροια το χορευτικό "ZALKA-BOLYAI DANCE ENSEMBLE" από την Βουδαπέστη της Ουγγαρίας και παρά το πρόβλημα στον ήχο, ολοκλήρωσε τις χορογραφίες του και χειροκροτήθηκε θερμά. (δείτε το βίντεο με το πρόγραμμά τους)

Το πρόγραμμα του Σαββάτου ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΩΡΑ: 8.00 μμ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ)

1 ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΛΟΦΟΥ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
2. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ "ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ"
3. ΠΟΛΙΤΙΣΤΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
4. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ
5. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ"
6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ "ARSENAL" ΚΑΖΑΝΛΑΚ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
7. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ "ZALKA- BOLYAI DANCE ENSEMBLE" ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ
8. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ «ERA» ΟΥΖΙΤΖΕ, ΣΕΡΒΙΑ

Δείτε φωτορεπορτάζ από την τρίτη βραδιά