Έπεσε η αυλαία του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών - Πόντιοι και Σέρβοι αντάμα στην πλατεία Ωρολογίου - Συγκίνησε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Έπεσε την Κυριακή το βράδυ η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Βέροιας. Η πλατεία Ωρολογίου γέμισε ασφυκτικά και ο κόσμος απόλαυσε ένα χορευτικό υπερθέαμα από συλλόγους που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να ικανοποιήσουν τους θεατές. 

Η βραδιά άνοιξε με τα δυο συγκροτήματα του εξωτερικού. Το συγκρότημα Arsenal του Καζανλάκ της Βουλγαρίας και η Era από το Ούζιτσε της Σερβίας παρουσίασαν με την ίδια ζωντάνια τις χορογραφίες που παρουσίασαν και το Σάββατο στον Άγιο Γεώργιο (δείτε την χορογραφία της Era στο παρακάτω βίντεο).

Ακολούθησε ο Χορευτικός Όμιλος Κοζάνης, με βλάχικους ρυθμούς (Δείτε στο βίντεο το πρόγραμμα που παρουσίασαν).

Αμέσως μετά, σειρά πήραν οι σύλλογοι της Ημαθίας. Ο Κύκλος Ερατεινός, με νεανικό σχήμα, παρουσίασε χορούς της Δυτικής Θράκης (δείτε στο βίντεο το πρόγραμμα)

Το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας ακολούθησε με νησιώτικα και συγκεκριμένα χορούς από την Λέρο (δείτεο στο βίντεο το πρόγραμμα)

Συγκινητική ήταν εκτός των άλλων η εμφάνιση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας. Το μήνυμα για τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής συγκίνησαν το κοινό. "Άλλοι είστε άγγελοι, άλλοι είστε μαζί μας. Σήμερα χορεύουμε για όλους εσάς...!" έγραφε το πανό που σήκωσαν οι χορευτές της Λέσχης. Στο τέλος του ποντιακού προγράμματος,  τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης χόρεψαν με τους Σέρβους από το Ούσιτζε. Πόντιοι και και Σέρβοι βρέθηκαν αντάμα και το θέαμα που παρουσίασαν άρεσε στο κοινό (δείτε το πρόγραμμα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας στο παρακάτω βίντεο)

Η Θρακική Εστία Βέροιας ήταν το επόμενο συγκρότημα που εμφανίστηκε και παρουσίασε χορούς από την Θράκη (δείτε το πρόγραμμα του συλλόγου).

Τελευταίο εμφανίστηκε το Τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ. Ήταν το συγκρότημα με τους περισσότερους χορευτές (46 χορευτές). Οι χοροί που παρουσίασε ήταν από τον κάμπο της Νάουσα (δείτε το πρόγραμμα)

 

Αμέσως μετά, ο Βασίλης Λυκοστράτης, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, κήρυξε την λήξη του φεστιβάλ και ακολούθησε λαϊκό πρόγραμμα για να χορέψει το κοινό.