Το Λύκειο Ελληνίδων Βεροίας σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 το Λ.Ε. παρουσίασε Βεροιώτικους παραδοσιακούς χορούς στο νέο κτίριο του Μουσείου Αιγών, στο πλαίσιο του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο Αυτοκρατορικά Παλίμψηστα, η Βυζαντινή και Οθωμανική Αυτοκρατορία ως κληρονόμοι της κλασικής παράδοσης.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Έλλη Μάλαμα έκανε την παρουσίαση των χορών, που καθρεπτίζουν το ήθος και την αρχοντιά των γυναικών της Βεροίας, όπως επίσης και της Βεροιώτικης αστικής φορεσιάς, της οποίας αυθεντικά κομμάτια υπάρχουν και συντηρούνται στην ιματιοθήκη του Λυκείου δωρισμένα από Βεροιώτικες οικογένειες.

Οι παρευρισκόμενοι από πολλές χώρες σύνεδροι απόλαυσαν ένα υπέροχο και αρχοντικό θέαμα από τα γεμάτα νιάτα και ομορφιά μέλη των χορευτικών τμημάτων του Λ.Ε Βεροίας.

"Ευχαριστούμε την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αγγελική Κοτταρίδη για την τιμητική πρόσκλησή της, το πρακτορείο Βεργίνα Travel, για τη δωρεάν μεταφορά των χορευτών και μελών μας στη Βεργίνα, καθώς και τους χορευτές μας" αναφέρει η ανακοίνωση του Λυκείου.