Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βέροιας: "Έκλεψαν" τις εντυπώσεις με ζεϊμπέκικο και συρτάκι οι Πατρινοί (φωτογραφίες, βίντεο)

Ξεκίνησε στην Πατρίδα το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών δήμου Βέροιας. Τις εντυπώσεις έκλεψε το χορευτικό συγκρότημα από την Πάτρα που παρουσίασε στο κοινό Ελληνικούς λαϊκούς χορούς. Ξεκίνησε με ζεϊμπέκικο ενώ αποθεώθηκε όταν χόρεψε συρτάκι με μουσική Μίκη Θεοδωράκη από την ταινία Ζορμπάς.

Χορούς από την Μακεδονία παρουσίασαν τρεις σύλλογοι και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Αυτοί ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας που άνοιξε την αυλαία της βραδιάς και η Χορευτική Ομάδας Νάουσας. Βλάχικους χορούς παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αριστοτέλης Τριλόφου.

Τέλος, από χορευτική βραδιά στην Πατρίδα δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι Ποντιακοί χοροί. Ποντιακούς χορούς καταθέτοντας ψυχή παρουσίασαν οι Πόντιοι Μακροχωρίου και οι οικοδεσπότες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευστάθιος Χωραφάς Πατρίδας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Ασλάνογλου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Βασίλης Λυκοστράτης, ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάκης Σιακαβάρας, Πετρούλα Παπαδήνα, Αντώνης Καγκελίδης, οι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Λάζαρος Ασλανίδης, Θεόδωρος Θεοδωρίδης κ.α.

Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε η Ηρώ Φωστηροπούλου. 

Μετά την εμφάνιση των χορευτικών συγκροτημάτων, ακολούθησε λαϊκό γλέντι.

Το φεστιβάλ θα μεταφερθεί την Πέμπτη (μετά τις 8.30μμ) στον Διαβατό.

Δείτε βίντεο από τις εμφανίσεις των χορευτικών συγκροτημάτων και φωτορεπορτάζ