Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας: Εκδήλωση με θέμα ‘Βιώσιμη αγροτική παραγωγή στην Πέλλα. Εικόνες από το χθες, ιδέες για το αύριο’

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με το γενικό θέμα: «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές», με σκοπό τα Μουσεία να προβάλλουν πρότυπα για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες και με σεβασμό στα οικοσυστήματα.

Την Κυριακή 17 Μαΐου και ώρα 12:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο: «Βιώσιμη αγροτική παραγωγή στην Πέλλα. Εικόνες από το χθες, ιδέες για το αύριο». Κύριος ομιλητής θα είναι ο καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Γεώργιος Δαουτόπουλος, με θέμα: «Η γεωργία της γνώσης και της αειφορίας». Ο ομιλητής κατά τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με την έρευνα και τη συγγραφή βιβλίων πάνω στα πολυδύναμα φυτά και τη χρήση νέων, βιώσιμων τεχνολογιών (ζεόλιθος, ενεργοί μικροοργανισμοί και μυκόρριζες) με μικρό κόστος και μεγάλη απόδοση. Για την αγροτική παραγωγή στην Αρχαία Πέλλα θα μιλήσει ο Χαράλαμπος Τσούγγαρης, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας. Θα ακολουθήσει περιήγηση στο Μουσείο με το ίδιο θέμα. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η δρ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας. Η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου, στο ίδιο πλαίσιο, η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας θα είναι ελεύθερη για το κοινό από τις 08:00 ως τις 20:00.