Βραβεύτηκαν μητέρες και αριστεύσαντες μαθητές πολύτεκνων οικογενειών στη Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας σε  συνεργασία  με τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ν. Ημαθίας πραγματοποίησε εκδήλωση για την «Πολύτεκνη Οικογένεια», την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Χώρου Τεχνών Δήμου Βέροιας.

Χαιρετισμό απηύθηνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων, Στέργιος Μουρτζίλας. Ο κος Μουρτζίλας αναφέρθηκε στην κρίση που περνάει η πολύτεκνη οικογένεια και την απαξίωση που βιώνει από το κράτος. Η πολύτεκνη οικογένεια είναι ο στυλοβάτης του έθνους και απαιτεί ένα καλύτερο μέλλον γα τα παιδιά της. Το έθνος θα έπρεπε να συνδράμει κι όχι να βάζει τεκμήρια στα παιδιά. «Τα παιδιά δεν είναι τεκμήριο, αλλά σημείο δυνάμεως ενός έθνους», σημείωσε ο κος Μουρτζίλας.

Έπειτα ο Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στον ρόλο της οικογένειας και στην υποστήριξη που πρέπει να έχει. Επίσης ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους αρχιμανδρίτη Εφραίμ, για την πρωτοβουλία του να βραβεύσει τους επιτυχόντες μαθητές.

{globalflash.gallery 188}

Ακολούθησε ο πανοσιολογιώτατος καθηγούμενος αρχιμ. Εφραίμ, ο οποίος ανέφερε πως βλέπει με λύπη να καταφρονείται ο θεσμός της οικογένειας. Ενώ θα έπρεπε το κράτος σέβεται τον θεσμό και να είναι αρωγός, δυστυχώς δεν συμβαίνει αυτό. Ο κ.κ. Εφραίμ τόνισε πως οι άνθρωποι πρέπει να κρατήσουν το Χριστιανικό βίωμα, να παραμείνουν πιστά τέκνα της εκκλησίας, με σκοπό την Βασιλεία των Ουρανών, να τηρηθεί η πίστη στην πολυτεκνία, καθώς τα παιδιά είναι η δύναμη ενός έθνους. «Ο άνθρωπος είναι αιώνιος», συμπλήρωσε ο αρχιμανδρίτης.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, η μαθήτρια Ευδοξία Αποστολίδου, απήγγειλε ένα ποίημα και ακούστηκαν τραγούδια αφιερωμένα στην «Μητέρα» από τις χορωδίες: παιδική της Ιεράς Μητροπόλεως, σχολική Βεροίας και Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «Αιγές», με χοράρχη την Ελένη Αναγνώστου. Συγκίνηση προκάλεσε το ποντιακό τραγούδι «Η μάνα εν κρύο νερό».

{globalflash.gallery 189}

Έπειτα, βραβεύθηκαν μητέρες και αριστεύσαντες μαθητές πολυτέκνων οικογενειών, όλων των σχολικών βαθμίδων.

Τις βραβεύσεις έκαναν οι: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, ο Καθηγούμενος  της Ι. Μ. Μονής  Βατοπεδίου Γέροντας Εφραίμ, ο Δήμαρχος Βεροίας κ. Βοργιαζίδης, ο Βουλευτής κ. Λαζαρίδης, ο Βουλευτής κ. Κουκοδήμος, η Διευθύντρια ΔΟΥ Πολυγύρου κα. Κιμιτζή και ο Στρατηγός της Α’ Μεραρχίας.

Πριν τη λήξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Μουρτζίλας, προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμωνα και στον Καθηγούμενο αρχιμ. Εφραίμ.

Στο τέλος, ο Νίκος Μουρτζίλας, ιδιοκτήτης των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Easy Computer, προσέφερε σε μαθητές δύο πολύτεκνων οικογενειών την δυνατότητα να φοιτήσουν δωρεάν στη σχολή, παρέχοντας δωρεάν δίδακτρα και παράβολα εξετάσεων.