Αποχαιρέτησαν το καλοκαίρι με γλέντι οι Ξηρολιβαδιώτες

pox glenti

Με το καθιερωμένο αποχαιρετιστήριο γλέντι την Κυριακή το βράδυ (24-8-2014) οι Ξηρολιβαδιώτες αποχαιρέτησαν το καλοκαίρι που ήδη βαδίζει στο τέλος του. Ολοκληρώθηκαν έτσι οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ» που προγραμμάτισε και πραγματοποίησε ο ΠΟΞ. Τους παρευρεθέντες χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΠΟΞ Αποστόλης Τσαμήτρος ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλό χειμώνα και καλή αντάμωση.

Το φετινό γλέντι άνοιξαν όπως πάντα τα παιδιά του χωριού με ένα Πρόγραμμα μοντέρνου χορού και τραγουδιού, καθώς και παραδοσιακού τραγουδιού, οποίο επιμελήθηκε και παρουσίασε η Δήμητρα Κουτόβα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το χορευτικό «On the floor» της Jennifer Lopez, που παρουσίασαν οι Ιώ Ντέλλα, Ελένη Κουκουτέγου και Ιωάννα Μπουσμπούκη.

Ακολούθησε το χορευτικό «Are you ready for the ride» από τη σειρά 'ΒΙΟΛΕΤΑ' με τις Αριάδνη Κανούτ και Ελένη-Μαρία Τσαλέρα
Στην συνέχεια οι Χρύσα Κουκουτέγου, Ευαγγελία Μυλωνά και Δή-μητρα Κουμπουλίδου παρουσίασαν το Xορευτικό «Je Veu» της ΖΑΖ.
Οι Μαρία Πετρακοπούλου και Ελένη Κουκουτέγου τραγούδησαν το «Impossible» του James Arthur.

Τα εγγόνια της Σταμούλας Τσαλέρα, Αριάδνη Κανούτ, Ελένη-Μαρία Τσαλέρα, Σταμούλα-Αιμιλία Τσαλέρα, Αντώνης Κανούτ, Σταμούλα Τσαλέρα, Αντώνης Τσαλέρας και Κυριάκος Τσαλέρας ερμήνευσαν με ιδιαίτερη ευαισθησία το αγαπημένο παραδοσιακό τραγούδι «Πότε θαρθεί η άνοιξη»

Η εκδήλωση εμπλουτίστηκε με την Δήμητρα Μποχώρη η οποία με την κιθάρα της ερμήνευσε το τραγούδι «Έμεινα εδώ» του Στέλιου Ρόκου και τον Σαρακατσάνο Βασίλη Αράπη που τραγούδησε ένα παραδοσιακό αργό τραγούδι.

Την παρουσίαση έκλεισαν με το γνωστό βλάχικο τραγούδι «Νταλιάνα» οι Ιωάννα Μπουσμπούκη, Ελένη Κουκουτέγου, Χρύσα Κουκουτέ-γου, Ιώ Ντέλλα, Ζωή Παπαδίκη, Μαρία-Ελένη Τσαλέρα, Αριάδνη Κα-νούτ, Δήμητρα Κουμπουλίδου, Δημήτρης Κουμπουλίδης, Ευαγγελία Μυλωνά, και Κατερίνα Τζήκα.
Στην συνέχεια παρουσιάστηκε το πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τον χοροδιδάσκαλο του ΠΟΞ Γιάννη Τσιαμήτρο.
Το παιδικό χορευτικό τμήμα το οποίο αποτέλεσαν οι Ιωάννα Μπουσμπούκη, Ελένη Κουκουτέγου, Ιώ Ντέλλα, Ζωή Παπαδίκη, Μαρία-Ελένη Τσαλέρα, Αριάδνη Κανούτ, Δήμητρα Κουμπουλίδου, Δημήτρης Κου-μπουλίδης, Ευαγγελία Μυλωνά, Κατερίνα Τζήκα, Μανώλης Καψάλης και Λευτέρης Καψάλης, απέδωσε τους χορούς Ξηρολίβαδο, Μωραϊτικο, Ζαχαρούλα, Σαμαρίνα, Σίρμπα και ένα βλάχικο στρωτό.

Την παρουσίαση του παιδικού συγκροτήματος έκλεισαν τα παιδιά του Μπάμπη Καψάλη, Λευτέρης και Μανώλης, που μαζί με τον πατέρα τους χόρεψαν με επιτυχία τον μακεδονικό συγκαθιστό - γονατιστό χορό «Πουσιτνίτσα».

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το χορευτικό τμήμα ενηλίκων στο οποίο συμμετείχαν οι Γιάννης Τσιαμήτρος, Δημήτρης Τσιαβός, Γιάννης Ντέλλας, Μπάμπης Καψάλης, Γιώργος Σιώμος, Γιώργος Βλάχος, Χρύσα Καραμήτρου, Φωτούλα Κουτόβα, Ιφιγένεια Γκαγκανιάρα, Τασούλα Τσιαμήτρου, Ιφιγένεια Τσαμήτρου, Τάνια Καραγεωργίου, Γιάννα Σκιπητάρη, Δήμητρα Μποχώρη, Τασούλα Κόγια και Νούλα Σαμαρά.

To τμήμα ενηλίκων απέδωσε τους χορούς: Ξηρολίβαδο, Μωραϊτικο, Ζαχαρούλα, Σαμαρίνα, Σίρμπα, βλάχικο στρωτό, Μπαϊράτσε-Κατινιώ, Τσάμικο Κόνιτσας, Χατζηστέργιος, Πουστσένο, Ράϊκο, Σόφκα και Μάρενα.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, σειρά είχαν όλοι οι Ξηρολιβαδιώτες και οι φίλοι του χωριού που κάτω από τους ήχους παραδοσιακού συγκροτήματος, συμμετείχαν σε ένα ενθουσιώδες γνήσιο ξηρολιβαδιώτικο γλέντι που κράτησε μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες.