Η Γιορτή Σοκολάτας και Ζαχαροπλαστικής μετακομίζει και στη Νάουσα - Δείτε το πρόγραμμα σε Βέροια, Νάουσα

Για 3η χρονιά η «Γιορτή Σοκολάτας και Ζαχαροπλαστικής» υπόσχεται να καταπλήξει τα πλήθη. Αυτή τη φορά και λόγω της μεγάλης ζήτησης από τον κόσμο, η μοναδική γιορτή του χειμώνα στη Βέροια, μετακομίζει και στην Νάουσα και υπόσχεται να μοιράσει μοναδικές αξέχαστες στιγμές και γλυκά χαμόγελα σε όλο και περισσότερα παιδιά.

Το πρώτο μέρος της γιορτής θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του πάρκου της Ελιάς στη Βέροια το τριήμερο μεταξύ 9 και 11 Δεκεμβρίου. Στο διάστημα αυτό η Αντιπεριφέρεια φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο περιβάλλον στο χώρο του πάρκου Ελιάς, με τα παρακάτω δρώμενα:

 Ομάδα ζαχαροπλαστών θα επιμεληθεί την δημιουργία χριστουγεννιάτικων κατασκευών και γλυκισμάτων αναδεικνύοντας την τέχνη τους και γεμίζοντας τον χώρο με γλυκές μυρωδιές. Οι ίδιοι στην περσινοί γιορτή κατασκεύασαν ένα ζαχαρωτό χωριό μήκους 2,5 μέτρων το οποίο μετά από κλήρωση κατά την τελευταία μέρα της εκδήλωσης, χαρίστηκε σε έναν από τους κοινωνικούς φορείς του Νομού. Οι πρωταγωνιστές λοιπόν αυτής της γιορτής, οι οποίοι δεν είναι άλλοι παρά οι ζαχαροπλάστες και οι μικροί μας επισκέπτες, φέτος θα κατασκευάσουν μαζί γλυκές δημιουργίες με τα δικά τους χέρια όπως στολίδια από ζύμη διακοσμημένα με ζαχαρόπαστα, σοκολατένια καρουζέλ, γλυκά χριστουγεννιάτικα δεντράκια, πολύχρωμα σοκολατένια γλειφιτζούρια κ.τ.λ. 

 Σε ένα πανέμορφο ξύλινο σπίτι* ο Αϊ Βασίλης θα περιμένει και φέτος τους μικρούς του φίλους, οι οποίοι θα φωτογραφηθούν μαζί του και έπειτα να παραλάβουν (δωρεάν) από τα ξωτικά - βοηθοί του Αϊ Βασίλη- το πουγκάκι τους το οποίο θα περιέχει σοκολατάκια και γλυκίσματα. Κάθε μέρα σε ένα πουγκάκι θα υπάρχει και από ένα δώρο έκπληξη το οποίο θα είναι μια τρισδιάστατη δημιουργία των ζαχαροπλαστών με βάση την σοκολάτα.

 Καλλιτεχνικό πρόγραμμα επανδρωμένο από συναυλία και μία ομάδα ανιματέρ με ξυλοπόδαρους, μασκώτ, ξωτικά, κ.α. θα διασκεδάσει τα παιδιά, με πληθώρα δραστηριοτήτων δημιουργώντας μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα.

 Ομάδα εθελοντών παιδαγωγών (Κ.Δ.Α.Π.) θα αναλάβει την δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατασκευάζοντας μαζί τους διάφορες χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο.

 Ομάδα εθελοντών επαγγελματιών μακιγιέζ θα αναλάβει, την αγαπημένη των παιδιών, ζωγραφική προσώπου σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο.

 Η γιορτή θα πλαισιωθεί με την παρουσία παιδικών χορωδιών και χορευτικών ομάδων από πολιτιστικούς συλλόγους, ωδεία, σχολές χορού, θεατρικών ομάδων κ.α. .

Η συνέχεια της γιορτής θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Δημοτικής Ενότητας Νάουσας το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου. Ο χώρος της πλατείας θα διακοσμηθεί ανάλογα δίνοντας ένα γιορτινό χρώμα στην εκδήλωση αλλά και στις γιορτινές μέρες που έρχονται. Τα δρώμενα έχουν ως εξής.

 Επαγγελματίες ζαχαροπλάστες θα συμμετέχουν στην γιορτή με το στήσιμο ενός μεγάλου επαγγελματικού εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής παρασκευάζοντας μαζί με τα παιδιά ευωδιαστά μπισκότα σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχήματα. Προσφέροντας με την τεχνογνωσία τους ένα όμορφο αποτέλεσμα τόσο σε γεύση όσο και σε διακόσμηση, την οποία θα αναλάβουν οι μικροί φίλοι με την καθοδήγηση των ζαχαροπλαστών και των βοηθών τους.

 Παράλληλα στην εκδήλωση θα γίνει το άναμμα του μεγάλου φυσικού χριστουγεννιάτικου δέντρου, προσφορά του Δασαρχείου. Το δέντρο θα κοσμούν 10.000 λαμπάκια και στολίδια που θα κατασκευάσουν τα Εικαστικά Εργαστήρια.

 Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα συμμετέχουν μουσικά ωδεία , με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα προαποφασιστεί ενώ προτείνεται η μουσική εκδήλωση να ολοκληρωθεί με μια συναυλία των Μύρωνα Στρατή και Ησαϊα Ματιάμπα. Την τεχνική κάλυψη με τον ανάλογο φωτισμό και τη διακόσμηση προτείνεται να την αναλάβει εξειδικευμένη εταιρεία ήχου και φωτός δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό περιβάλλον.

 Στα πλαίσια της γιορτής θα στηθεί και ένα περίπτερο ονομαζόμενο το «Σπίτι των ευχών» όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά την ευχή που θέλουν και στο τέλος θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα με την επικρατέστερη ευχή, η οποία και θα είναι η ευχή του 2017 κοινοποιούμενη στο Πανελλήνιο.