«Όργανα, τύμπανα, φωνές, χοροί και παραμύθια…» από το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας

“Τα Παραμύθια του λαού μας, για αιώνες, περνούσαν από στόμα σε στόμα, ως να καταγραφούν, και να γίνουν πάλι σήμερα προφορικός λόγος. Θρεμμένα με τις εμπειρίες, το φως, τους ήχους, την πνευματικότητα αυτού του τόπου, πηγαίνουν ολόισια στην ψυχή μας, αναδεύουν ρητές και άρρητες μνήμες και μας αναπαύουν. Ειπωμένα σε μια γλώσσα εξαιρετικής ελευθερίας, αποτυπώνουν το ήθος ανθρώπων ολοζώντανων, γεμάτων περιέργεια, λαχτάρα, καημούς, που τολμούν να ονομάζουν κάθε εμπειρία της ζωής. Έτσι, το πέρασμα του χρόνου δεν τα «παλιώνει», αντίθετα τα καταξιώνει στον ρόλο που είχαν πάντα: να μας μυούν και να μας παρηγορούν στη ζωή.

Άλλωστε , παραμυθία σημαίνει π α ρ η γ ο ρ ί α.”

Με σεβασμό λοιπόν στην παράδοση, το Λύκειο Των Ελληνίδων Νάουσας παντρεύει τα παραμύθια με χορούς και τραγούδια στην ετήσια παράσταση η οποία θα γίνει την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 στις 8.00 μ.μ στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας και ξεδιπλώνει το κουβάρι για να θυμηθούμε, να ζωντανέψουμε, να ταξιδέψουμε στο παρελθόν, να νοιώσουμε το παρόν και να ονειρευτούμε το μέλλον. Οδηγοί σε αυτό το ταξίδι η Αγνή Στρουμπούλη, ο Άκης Τσιάρκας και οι χορευτές του Λυκείου.
Και όλοι εμείς ταξιδευτές στο ταξίδι τους.

Η Αγνή Στρουμπούλη γεννήθηκε το 1952 στον Πειραιά. Από το 1995 ασχολείται με τα ελληνικά λαϊκά παραμύθια. Γράφει, μεταφράζει, κάνει ραδιόφωνο και δίνει παραστάσεις σ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει την τέχνη της αφήγησης στο Δήμο Αθηναίων και στο Μουσείο Μπενάκη.