Επιτυχημένες οι εκδηλώσεις "Νάουσα 2014"

naousa paralia

Παρά τον άστατο καιρό, αρκετός και εκλεκτός κόσμος παρακολούθησε τις διεθνείς πολιτισμικές εκδηλώσεις "Νάουσα 2014" - "προσφορά στον άνθρωπο και στον πολιτισμό", που διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο το Αγροτικό Κίνημα Ελλάδος. Ήταν μια ομαδική προσπάθεια στην οποία συμμετείχαν και την οποία στήριξαν διακεκριμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες, καθώς και ο μουσικός όμιλος της "Κερκυραϊκής Καντάδας και Μαντολινάτας", το ωδείο "Αριστοτέλης" της Νάουσας , το μουσικό σχήμα "Εμείς οι Άλλοι", και η γυναικεία χορωδία "Μονόγραμμα" της Βέροιας.

Στην οργάνωση των εκδηλώσεων συμμετείχαν οι Σοφία Καλπαξίδου, Λένα Σερδαρίδου, Αντιγόνη Μπαλτατζίδου, Στέλλα Χαβιαροπούλου, Κλειώ Μπούσκα, Σωτήρης Μπούσκας, Μαίρη Φειδάντση και ο Ηρακλής Μπάμπος. Το πρόγραμμα το παρουσίασε ο καθηγητής Νίκος Καλαϊτζής. Συγκινητική ήταν η παρουσία των ομογενών και η ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της γενέτειράς τους.
Στην εναρκτήρια εκδήλωση τιμήθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Έδεσσας Ιωήλ, ο Δήμαρχος Θεσ/νίκης Ιωάννης Μπουτάρης, ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης Αντώνης Μπουσμπούκης , η ηθοποιός - καλλιτέχνης Βάσια Τριφύλλη, ο αγροτικός συνεταιρισμός ΑΣΟΠ Επισκοπής Νάουσας και ο ιεροψάλτης Γεώργιος Ορδουλίδης. Αίτημα όλων ήταν να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις για το 2015.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιελάμβανε το μουσικό σχήμα "Εμείς οι Άλλοι" με την Έφη Καραγιαννοπούλου και την Λένα Σερδαρίδου, την απονομή βραβείων με τίτλο "προσφορά στον άνθρωπο και στον πολιτισμό" και την Κερκυραϊκή "Καντάδα και Μαντολινάτα". Την Κυριακή την γυναικεία χορωδία "Μονόγραμμα" της Βέροιας, το ωδείο "Αριστοτέλης" της Νάουσας και την "Κερκυραϊκή Καντάδα και Μαντολινάτα".