Δημιουργία πιλοτικού δικτύου καλλιτεχνικών φορέων με κοινές δράσεις

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το μεσημέρι , στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού στην Αθήνα , συνάντηση εκπροσώπων πολιτιστικών Φορέων από όλη την Ελλάδα (ως συνάντηση ομοϊδεατών χαρακτηρίστηκε απο τον υπεύθυνο καταγραφής και διαχείρισης των ΦΕΣΤΙΒΑΛ άνα την Ελλαδα του Υππο , Ανδρέα Ανδρέου ) , μετά από πρόσκληση του καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΦΕΣΤΙΒΑΛ Αθηνών και Επιδαυρου , Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και παρουσία της Υπουργού Πολιτισμου Λυδιας Κονιορδου .

Στο συντονιστικό πάνελ , εκτός απο τους προαναφερθέντες , συμμετείχαν οι : Σταυρος Μπενος , π. Υπουργός Πολιτισμου και Προεδρος του Σωματείου "Διάζωμα" , Βικυ Μαραγκοπούλου -τέως Καλλιτεχνική Διευθυντρια Διεθνούς ΦΕΣΤΙΒΑΛ Χορου Καλαμάτας και η Κέλλυ Διαπούλη , καλλιτεχνική Δ/ντρια Ελευσίνας 2020-2021(πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης ) .

Η Υπουργός Πολιτισμου τόνισε ότι το Υπουργείο στηρίζει όλες τις δράσεις , δίνοντας έμφαση σε ακριτικά φεστιβάλ και σε φεστιβάλ νησιών που φιλοξενούν πρόσφυγες .

Ο Δ/Ντης του ΦΕΣΤΙΒΑΛ Αθηνων Επιδαυρου αναφέρθηκε σε συμπράξεις και συνεργασίες πολιτιστικών φορέων , σε κοινές δράσεις , χωρίς απαραίτητα να υπάρχει ομοιογένεια στους εμπλεκόμενους φορείς, με τελικό στόχο αυτές οι δραςεις και οι συμπαραγωγές να ταξιδέψουν και εκτός Ελλάδας .

Η τέως καλλιτεχνική Δ/ντρια φεστιβάλ χορού της Καλαμάτας αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Καλαμάτας , ως πόλης που καθιερώθηκε πρωτοπόρος στο σύγχρονο χορό , ενώ εμπεριστατωμένες αναλύσεις πανω σε επιτυχημένες πολιτιστικές πολιτικές και στρατηγικές έκαναν οι Σταυρος Μπενος και Κέλλυ Διαπούλη .

Στο υπο -δημιουργία πιλοτικό δίκτυο , εξέφρασε την επιθυμία να συμμετέχει και η ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, προσκεκλημενη του Υπουργείου , που εκπροσωπήθηκε απο τον Πρόεδρο του ΔΣ , κο Σοφιανιδη Γιώργο , ο οποίος έκανε εισήγηση και κατέθεσε προτάσεις , ο Δ/Ντης της ΚΕΠΑ , Γιαννης Καμπουρης και η υπεύθυνη προγραμματισμού , Νανά Καραγιαννιδου .