Ο Σύλλογος ΜΑμΑ στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Το Σάββατο 20/05 ο σύλλογος ΜΑμΑ επισκέφθηκε το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας. Τα παιδιά, συνοδευόμενα από τους εθελοντές, θαύμασαν τις εντυπωσιακές φορητές εικόνες ,τις τοιχογραφίες των ναών και κτηρίων της περιοχής, τα ψηφιδωτά δάπεδα, τα αρχιτεκτονικά γλυπτά, τις μαρμάρινες επιγραφές, τα έργα αγγειοπλαστικής και τις μικροτεχνίες αλλά και τα νομίσματα, τα χειρόγραφα και τα ταφικά ευρήματα που συνθέτουν τη σπάνια συλλογή της μόνιμης έκθεσης του Βυζαντινού Μουσείου.

Στον ισόγειο χώρο του μουσείου , φιλοξενούνται και οι ‘Εαρινές Συμφωνίες’ της Βεροιώτισσας εικαστικού κυρίας Βασιλικής Σιδηροπούλου –Καραμήτσου, η οποία τους υποδέχθηκε θερμά και τους παρουσίασε τα έργα της που εντυπωσίασαν τα παιδιά.

Μετά το τέλος της επίσκεψης στο Βυζαντινό Μουσείο ,με τη βοήθεια των τουριστικών χαρτών του δήμου Βέροιας που προμηθεύθηκαν από το δημοτικό τουριστικό περίπτερο , περπατήσαν στη χριστιανική συνοικία της Κυριώτισσας και στην παραδοσιακή εβραϊκή συνοικία Μπαρμπούτα πλάι στον ποταμό Τριπόταμο με τα λιθόστρωτα σοκάκια και τα επιβλητικά αρχοντικά.