Νέο ωράριο λειτουργίας για τα μνημεία της Νάουσας

Από αυτό το Σάββατο 3 Ιουνίου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται τα Σαββατοκύριακα σε εκτενέστερο ωράριο λειτουργίας σημαντικά μνημεία της περιοχής της Νάουσας που η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας διατηρεί επισκέψιμα με δωρεάν είσοδο.

Οι Μακεδονικοί Τάφοι της Κρίσεως και των Ανθεμίων στα Λευκάδια, δυο από τα λαμπρότερα και καλύτερα διατηρημένα μνημεία της αρχαίας Μίεζας, καθώς και το αρχαίο θέατρο της πόλης, έπειτα από την ολοκλήρωση της αποκατάστασής του, θα είναι ανοιχτά για το κοινό από τις 10:00 ως τις 18:00 το Σάββατο και την Κυριακή. Το ωράριο επισκεψιμότητάς τους για τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας παραμένει 9:00 - 15:00.

Οι επισκέπτες μπορούν στην περιοχή της Νάουσας να δουν τον εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό και το σπάνιο ζωγραφικό διάκοσμο του Τάφου της Κρίσεως, που χρονολογείται στα τέλη του 4ου αι. π.Χ. και του Τάφου των Ανθεμίων (α’ μισό 3ου αι. π.Χ.), καθώς και το αποκατεστημένο πλέον αρχαίο θέατρο, και να πάρουν μια γεύση της πόλης που υπήρξε η αρχαία Μίεζα στα χρόνια των Μακεδόνων βασιλέων, όταν ο Αριστοτέλης δίδασκε εδώ, στη Σχολή του, «τον ηθικόν και πολιτικόν λόγον» στους νεαρούς Μακεδόνες ευγενείς και στον ίδιο τον Αλέξανδρο.