Αφιέρωμα στον Θανάση Παπαζώτο στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο «Συναγωγή Μνήμης» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, ώρα 11:00 π.μ., στη αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης.

Η εκδήλωση αποτελεί ένα αφιέρωμα στον αείμνηστο Θανάση Παπαζώτο, διακεκριμένο βυζαντινολόγο, ο οποίος υπηρέτησε στην 11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων αρχικά ως επιμελητής αρχαιοτήτων (1985-1988) και στη συνέχεια ως Διευθυντής της Εφορείας (1988-1990), και διοργανώνεται για να τιμήσει το έργο του και ειδικότερα να αναδείξει τη μεγάλη προσφορά του στη Βέροια, μέσα από την πνευματική του παρακαταθήκη, η οποία αποτυπώνεται στην πλούσια εργογραφία του για την ιστορία, την τέχνη και την τοπογραφία της πόλης.

Αφορμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η έκδοση από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με την ευγενική χορηγία της Εταιρείας Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας, του βιβλίου του Μακεδονικά Αποσημειώματα, Βυζαντινά-Μεταβυζαντινά, στο οποίο περιλαμβάνονται αδημοσίευτα άρθρα του σχετικά με ζητήματα αρχαιολογικά, ιστορικά, προσωπογραφικά, εικονογραφικά κ.α. που συντάχθηκαν την τελευταία περίοδο τα μακρόχρονης ασθένειας του.

Διακεκριμένοι επιστήμονες και άνθρωποι του πνεύματος, όπως οι κ.κ. Αναστασία Τούρτα, Ευτέρπη Μαρκή, Βασίλης Κ. Κατσαρός, Βαγγέλης Μαλαδάκης, Γιάννης Καισαρίδης, Μαρία Χειμωνοπούλου θα μιλήσουν για τον επιστήμονα και άνθρωπο Θανάση Παπαζώτο, ενώ την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι κ.κ. Αγγελική Κοτταρίδη, Ολυμπία Μπέτσα, Ιόλη Βιγγοπούλου, Ταξιάρχης Κόλιας και Αντώνης Γκαλίτισιος.

Πληροφορίες: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, 23310 29737, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Έλλης 8, τηλ. 23310 24494, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.