Το αρχοντικό της Πούλκως στη Σιάτιστα ανοίγει για το κοινό

Ένα στολίδι της Σιάτιστας, το αρχοντικό της Πούλκως, ανοίγει για το κοινό μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασής του, που συγχρηματοδοτήθηκε με 1.5 εκατομμύριο ευρώ από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Οι επισκέπτες θα μπορούν πλέον να θαυμάσουν από κοντά το εντυπωσιακό κτήριο με τη λαμπρή διακόσμηση στη συνοικία της Γεράνειας στη Σιάτιστα, από την Κυριακή 16 Ιουλίου στις 12:00. Το πολύτιμο αυτό αποτύπωμα μεγαλοαστικής καθημερινότητας της Δυτικής Μακεδονίας του 18ου αιώνα θα εγκαινιάσει η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη.

Πληροφορίες:
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, 23310 29737, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, 24610 98800-1, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.