Logo

Εγκαινιάστηκε στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας η έκθεση ζωγραφικής των Χ. Κουρουζίδη, Α. Χολέβα "Ο κόσμος των πουλιών" (φωτογραφίες, βίντεο)

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας η περιοδική έκθεση "Η πολιτεία των πουλιών" του Χάρη Κουρουζίδη και του Αποστόλου Χολέβα. Πρόκειται για έργα με μολύβι και ακουαρέλα, τα οποία μας ταξιδεύουν σε έναν κόσμο που είναι δίπλα μας αλλά ελάχιστοι από εμάς έχουμε αφιερώσει χρόνο για να τον παρατηρήσουμε. Την έκθεση εγκαινίασε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη ενώ την εκδήλωση συντόνισε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη.

Οι πίνακες του Χάρη Κουρουζίδη είναι ζωγραφισμένοι με μολύβι και μας παρουσιάζουν τα πουλιά στον φυσικό τους χώρο με την ματιά του καλλιτέχνη. Ο κ. Κουρουζίδης εκμυστηρεύτηκε ότι η ζωγραφική προϋπήρχε στην ζωή του της παρατήρησης των πουλιών και εξήγησε στους επισκέπτες της έκθεσης τι τον έκανε να ασχοληθεί με την παρατήρηση αλλά και την ζωγραφική των πουλιών.

Οι πίνακες του Αποστόλου Χολέβα είναι ζωγραφισμένοι με ακουαρέλα και μας παρουσιάζουν τα πτηνά ως...μουσικούς. "Θεωρώ ότι τα πουλιά έχουν μεγάλη νοημοσύνη και μου αρέσει να τα ζωγραφίζω δίπλα σε διάφορα αντικείμενα. Διάλεξα μουσικά όργανα διότι δεν είναι απλά αντικείμενα αλλά η ίδια η αρμονία" τόνισε ο κ. Χολέβας.

Στην εκδήλωση, μεταξύ των επισκεπτών της έκθεσης ήταν και ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης.

{jlex}flickr:72157683530938694{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb