Δεν μπήκαν στο ΕΣΠΑ τα Οθωμανικά Λουτρά της Βέροιας

Εκτός ΕΣΠΑ μένουν σε αυτή την φάση τα Οθωμανικά Λουτρά του δήμου Βέροιας. Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας από την πρώτη στιγμή διεμήνυσε στην προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη ότι θα εντάξει στο ΕΣΠΑ «το Βήμα του Αποστόλου Παύλου» και όχι τα Οθωμανικά λουτρά καθώς ως τουριστικός θρησκευτικός προορισμός έχει πολύ μεγαλύτερο και παγκόσμιο ενδιαφέρον .

Παράλληλα διευκρίνισε στην αρχαιολόγο των Αιγών ότι τα κονδύλια του συγκριμένου ΕΣΠΑ δεν θα έφταναν και ότι θα έπρεπε να γίνουν και άλλα έργα σε αρχαιολογικούς χώρους ελληνιστικής εποχής με προτεραιότητα στην Αμφίπολη και στην Πέλλα ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση, θα έπρεπε να γίνουν περικοπές κάτι που δεν διαπραγματευόταν.

Η Αγγελική Κοτταρίδη σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την άρνηση του περιφερειάρχη κατέθεσε πρώτο το φάκελο των Οθωμανικών λουτρών με αποτέλεσμα να απορριφτεί.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας από την πλευρά του αφού πλέον έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, με δηλώσεις ότι καμία αλλαγή δεν θα γίνει στα ΕΣΠΑ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την υπουργό Λυδία Κονιόρδου έδωσε όλες τις απαραίτητες διευκρινήσεις και απαίτησε από την ίδια να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ ως οφείλουν. Διαβεβαίωση την οποία και πήρε.

Να σημειώσουμε ότι η Ημαθία έχει πάρει από το νέο ΕΣΠΑ 5 εκ. για το παλάτι των Αιγών, και ενώ εγκρίθηκαν άλλο 1,5 εκ. για τη Βεργίνα και περίπου 800.000 ευρώ για «το Βήμα του Αποστόλου Παύλου».

Πηγή: http://www.thousandnews.gr