Logo

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Πρόξενοι στην 2η ΡοδακΟΙΝΟγνωσία

Tο Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 το πρωί πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παράλληλη εκδήλωση της 2ης ΡοδακΟΙΝΟγνωσίας στην Ημαθία από τον Μορφωτικό Σύλλογο Κοπανού Νάουσας ΄΄Η ΜΙΕΖΑ΄΄ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Ημαθίας και με την ευγενική χορηγία του Υπουργείου Εσωτερικών(Μακεδονίας - Θράκης) και του Δήμου Νάουσας στο συνεδριακό κέντρο της Σχολής Αριστοτέλη.

Οι πρόξενοι και οι εμπορικοί ακόλουθοι της Ρωσίας, της Κύπρου, της Λευκορωσίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας αφού ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της ΜΙΕΖΑΣ και στη Σχολή του Αριστοτέλη επέστρεψαν στο συνεδριακό κέντρο όπου και έγινε η έναρξη του κύκλου εργασιών από την υφυπουργό Εσωτερικών κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό συγχαίροντας το Δ.Σ. του συλλόγου της ΜΙΕΖΑΣ για την εξαιρετική διοργάνωση με στόχο την προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών και των τοπικών προϊόντων δηλαδή του οίνου και του ροδάκινου. Παρουσιάστηκαν εταιρικά προφίλ 15 επιχειρήσεων του κλάδου μεταποίησης ροδάκινου και προϊόντων αμπέλου της ερατεινής γης

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της ¨ΜΙΕΖΑΣ¨ κ. Βασίλης Δημητριάδης και στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν η Βουλευτής Ημαθίας κα Καρασαρλίδου, εκπρόσωπος του Αντ/χη Ημαθίας, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας , Ναούσης και Καμπανίας και εκπρόσωποι φορέων.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Ουλσουτζόγλου, ο Πρόεδρος του Μεταποιητικού τμήματος κ. Γιάνκογλου και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας κ. Νίκα και Καραγιάννη τοπικών φορέων , επιχειρήσεων και συνεταιρισμών κ.α.

tsarouxa rodakin

Μετέπειτα η εκδήλωση συνεχίστηκε στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό ΄΄VAENI ΝΑΟΥΣΑ ΄΄ όπου έγινε μια εξαιρετική ξενάγηση από τον Πρόεδρο Οινοποιών Π/Ε Ημαθίας κ. Γιώργο Φουντούλη και ακολούθησε ένα γαστρονομικό ταξίδι γευσιγνωσίας με συνταγές με βάση το ροδάκινο και τον οίνο σε μια προσπάθεια που ως σκοπό της έχει να ¨παντρέψει¨ την παραγωγή του κάμπου της ερατεινής Ημαθίας με την ιστορία, τον πολιτισμό και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

Η κα Μπαλτατζίδου Δώρα, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του συλλόγου ΄΄Η ΜΙΕΖΑ΄΄ ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την σημερινή τους παρουσία και ζήτησε από τους Προξένους και Εμπορικούς Ακολούθους των χωρών που συμμετείχαν στην εκδήλωση να στηρίξουν τα προϊόντα της Ημαθίας.

Εκ μέρους των συμμετεχόντων Προξένων τις ευχαριστίες τους για την φιλοξενία εξέφρασε ο Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη κ. Αντώνιος Μαντρίτης.

Αξιοσημείωτη η άρτια οργάνωση και η ζεστή φιλοξενία που καθιστά την 2η ΡοδακΟΙΝΟγνωσία στην Ημαθία από τον Μορφωτικό Σύλλογο ¨Η ΜΙΕΖΑ¨ Κοπανού Νάουσας εναν επιτυχημένο, καινοτόμο θεσμό σε επιχειρηματικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Πηγή: http://www.alexandriamou.gr Επιμέλεια άρθρου: Έφη Στεφ. Καραγιάννη

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb