Logo

Οι «Νεράιδες και Κρήνες του χωριού» στο Σέλι

Το απόγευμα του Σαββάτου 12 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Τουριστικού Ομίλου Σελίου εκπαιδευτικό παιχνίδι της Εταιρείας Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ημαθίας με τίτλο: «Νεράιδες και Κρήνες του χωριού».

Το παιχνίδι απευθυνόταν σε παιδιά ηλικιών 7 έως 12 ετών και αφορούσε στη γνωριμία με την ιστορία του χωριού και ευρύτερα τη μυθολογία και τη γλώσσα μας με τελικό στόχο την εύρεση του θησαυρού που ήταν καραμέλες και σοκολάτες!!!

Οι νεράιδες και κρήνες στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των μικρών ηλικιών αναφορικά με την τοπική ιστορία και στη συνειδητοποίηση της αξίας των κρηνών και κατ΄ επέκταση του νερού στην καθημερινότητα των προγόνων μας και όχι μόνο.

Συμμετείχαν περίπου 30 παιδιά που ανταποκρίθηκαν με χαρά καθόλη τη διάρκεια του. Το παιχνίδι παίχτηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2015 στη Φυτειά, προσαρμοσμένο στην ιστορία της Φυτειάς και φέτος παίχτηκε για δεύτερη φορά στο Σέλι σε συνεργασία με τον Τουριστικό Όμιλο Σελίου (Τ.Ο.Σ.).

"Με την ευχή να καλύψουμε όλη την ευρύτερη περιοχή παίζοντας και μαθαίνοντας και με τη δέσμευση ότι η Ε.Μ.Ι.Π.Η. θα προσαρμόσει το παιχνίδι για κάθε χωριό του νομού μας ελπίζουμε σύντομα να κάνουμε όλους τους μικρούς μας φίλους γνώστες - φορείς της τοπικής ιστορίας" Αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΜΙΠΗ. 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb