Ταξίδι στην ιστορία των Μικρασιατών μέσα από ένα οικογενειακό λεύκωμα (φωτογραφίες, βίντεο)

Το οικογενειακό δένδρο μια Μικρασιάτικης Οικογένειας, της οικογένειας Αναστασιάδη, παρουσίασαν στο Τζαμί ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας και η ΕΜΙΠΗ. Ήταν μια εκδήλωση που παρουσίασε την ιστορία των Μικρασιατών μέσα από την παρουσίαση του οικογενειακού δένδρου. Ήταν ένα ταξίδι στον χρόνο που ξύπνησε μνήμες. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, συνεχίστηκε με τον διωγμό τους από τις πατρογονικές εστίες και ολοκληρώθηκε με την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, οι πρόεδροι των δυο φορέων, η Τασούλα Παυλίδου για τους Μικρασιάτες και η Ολυμπία Μπέτσα για την ΕΜΙΠΗ.

Ομιλητές ήταν ο Μανώλης Ξυνάδας και η Όλγα Αναστασιάδου.

Ο Μανώλης Ξυνάδας γύρισε το χρόνο πίσω και ταξίδεψε το κοινό στην ελληνική Μικρασιατική κοινωνία. Αναφέρθηκε στις εξελίξεις που ανάγκασαν τους Έλληνες της περιοχής να αφήσουν την πατρίδα τους και να μετακινηθούν στην Ελλάδα και τέλος έκανε αναφορά στην οικογένεια Αναστασιάδη και στην προσαρμογή της στην Θεσσαλονίκη.

Τέλος, η Όλγα Αναστασιάδου, μέλος της οικογένειας ανέπτυξε στο πως ξεκίνησε η ιδέα της έκδοσης του λευκώματος με το οικογενειακό δένδρο, έκανε μια αναφορά στα κεντρικά πρόσωπα και τέλος παρουσίασε στο κοινό οικογενειακές φωτογραφίες.

{jlex}flickr:72157689884577554{/jlex}