Έργο Βεροιώτη καλλιτέχνη σε μόνιμη συλλογή Βιβλιοθήκης της Πολιτείας Βικτώρια στη Μελβούρνη

Τη 2η θέση έλαβε ο Βεροιώτης καλλιτέχνης Frank Moth σε μεγάλο καλλιτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη της Πολιτείας της Βικτώρια μαζί με τη διεθνή πλατφόρμα Redbubble η οποία φιλοξενεί τα έργα περισσότερων από 300.000 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Μέσα από περισσότερες από 2000 συμμετοχές, το ψηφιακό κολλάζ με το τίτλο “Victoria” που δημιούργησε ο Frank Moth πήρε τη 2η θέση, ανάμεσα σε δύο Αυστραλούς, τη Natasha Sim από την Μελβούρνη που έλαβε την 1η θέση και τον Paul Summerfield από την Καμπέρα στην 3η θεση.

Ο διαγωνισμός εκτός από τα χρηματικά έπαθλα για τους 3 πρώτους, είχε ως βραβείο και την φιλοξενία των νικητήριων έργων για πάντα στη Βιβλιοθήκη της Πολιτείας της Βικτώρια, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες βιβλιοθήκες στον κόσμο. Η βιβλιοθήκη αποτελεί κεντρικό πυλώνα της πολιτιστικής δραστηριότητας στη Μελβούρνη και έχει υψηλή επισκεψιμότητα όλο το χρόνο.

saras2

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της βιβλιοθήκης εδώ:

https://www.slv.vic.gov.au/create-art-history 

και εδώ

https://www.slv.vic.gov.au/interact-with-us/media-centre/winning-artworks-unveiled-state-library-victoria-redbubble-create-art 

Η Βιβλιοθήκη της Πολιτείας της Βικτώρια διέθεσε ένα πολύ μεγάλο μέρος φωτογραφιών και αρχείων από την τεράστια και πολυδιάστατη συλλογή της για να δώσει έμπνευση στους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργα στο πλαίσιο του ενιαίου τιτλου #CreateArtHistory. Τα θέματα των έργων κινούνταν σε τρεις βασικούς άξονες: τη μαγεία, τα περίεργα πλάσματα και τη φύση με επίκεντρο τα άνθη των λουλουδιών.

Ο Frank Moth με το έργο του Victoria ανήκει πλέον στη μόνιμη συλλογή τέχνης της Βιβλιοθήκης της Βικτώρια και καταλογογραφήθηκε επίσημα στους καλλιτέχνες της Βιβλιοθήκης.

Ο Frank Moth (κατά κόσμον Λ.Σ) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Για αρκετά χρόνια κινήθηκε στο χώρο των γραφικών τεχνών ερασιτεχνικά ώσπου το 2014 στην Αθήνα με τη βοήθεια της συζύγου του ΜΜ ξεκίνησαν να λειτουργούν το art project Frank Moth. Κεντρικός άξονας δημιουργίας είναι το ψηφιακό κολλάζ με τα έργα του Frank Moth να έχουν σήμερα παγκόσμια απήχηση. Έργα του φιλοξενούνται μεταξύ άλλων στο Πανεπιστήμιο του Στανφορντ στην Καλιφόρνια, στο θεματικό ξενοδοχείο Bullit στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας και στο πολύ πετυχημένο franchise Estrella. Παράλληλα η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε μέσα όπως η Huffington Post USA, το Buzzfeed και το MTV Greece.

Περισσότερα στο επίσημο site του καλλιτέχνη:
http://frankmoth.com 
https://www.instagram.com/frankmoth