Τα Χριστούγεννα στην Βεργίνα

Μέσα στο γιορτινό κλίμα των ημερών, με έντονο οικολογικό πνεύμα και παιχνιδιάρικη διάθεση πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι διήμερες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ».

Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου οι χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισαν την πλατεία του χωριού. Τα παιδιά στόλισαν με φωτεινά λαμπιόνια και στολίδια το «εναλλακτικό» Δέντρο των Ευχών (ήταν συνειδητή η επιλογή να μην χρησιμοποιηθεί δέντρο που έχει κοπεί ή πλαστικό δέντρο), έγραψαν γράμμα στον Άη Βασίλη με τη βοήθεια του μέλους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βεργίνας-Παλατιτσίων κ. Μαρίας Ζησέκα (παρουσία του ίδιου του Άη Βασίλη!), γέμισαν τις παιδικές φατσούλες τους με πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές με τη φροντίδα της ταμία του Συλλόγου κ. Τάνιας Ανδρεάδου και γεύτηκαν υπέροχες γλυκές λιχουδιές!

H Χορωδία του Συλλόγου, υπό τη διεύθυνση της κ. Ελένης Αναγνώστου, τραγούδησε μελωδικά εορταστικά τραγούδια, με τη συμμετοχή μάλιστα δύο αξιόλογων νέων καλλιτεχνών, της σοπράνου κ. Φωτεινής Κανελλίδου και του βαρύτονου κ. Γεωργίου Κυρόπουλου που τραγούδησαν αντίστοιχα γαλλικά και αγγλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ τα Αστεράκια της θεατρικής ομάδας έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πάντα με την καθοδήγηση του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας κ. Έφης Κουσίδου. Η μαγική βραδιά έκλεισε με τον πρόεδρο κ. Ιωακείμ Στάθη, ο οποίος μοίρασε στα παιδιά λαχνούς και με τη βοήθεια του Άη Βασίλη πραγματοποιήθηκε η κλήρωση ενός βιβλίου, προσφοράς του βιβλιοπωλείου «Ηλιοτρόπιο».

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Βεργίνας, ο κόσμος, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την χριστουγεννιάτικη γιορτή που έγινε σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Βεργίνας-Παλατιτσίων και το Νηπιαγωγείο Βεργίνας, είχε την ευκαιρία να απολαύσει σε «επίσημη πρώτη εμφάνιση» τα Αστεράκια της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου. Με άνεση και ζωντάνια τα παιδιά (Τηλέμαχος Θεοχαρόπουλος, Γεωργία Ζησέκα, Μαργαρίτα Χίντα, Αλεξάνδρα Πολάτογλου, Μαρία Καραγεώργου, Θάλεια Κυριακίδου και Νικολέττα Καραγεώργου) παρουσίασαν το χριστουγεννιάτικο έργο «Η Μοναξιά του Πλεονέκτη» που εκφράζει το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων –την αγάπη, τη φιλία, την προσφορά και την ανιδιοτέλεια- και κέρδισαν άξια το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.

*Ο Σύλλογος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει, πέρα από όλους όσους προαναφέρθηκαν, την οικογενειακή ταβέρνα «Ολυμπιάδα» που παρείχε αφιλοκερδώς τα κιόσκια και στηρίζει πάντα κάθε μας δράση, τους Γεώργιο Μαλούτα και Δημήτριο Τουλίκα που βοήθησαν στο στήσιμο του Δέντρου των Ευχών και τον Σωτήρη Μακρή που έγινε για λίγο Άη Βασίλης και μοίρασε πολλά χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Τέλος, θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε τους γονείς των παιδιών που βρίσκονται δίπλα σε κάθε προσπάθεια του Συλλόγου και περισσότερο απ’ όλους τα ίδια τα παιδιά μας διότι με τη φρεσκάδα και τη δημιουργικότητά τους δίνουν τη δύναμη σε όλους εμάς να συνεχίζουμε για το καλύτερο!