Logo

Στο Χριστουγεννιάτικο Gala του Τάσου Πρωτοψάλτου (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε στην Βέροια το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Gala στο ατελιέ του Τάσου Πρωτοψάλτου σκηνογράφου, ενδυματολόγου και σκηνοθέτη όπερας.

Οι καλεσμένοι ειδοποιήθηκαν με ειδική έντυπη συλλεκτική πρόσκληση σχεδιασμένη από τον ίδιο τον καλλιτέχνη πολύ νωρίτερα, ακολουθήθηκε ακριβές R.S.V.P. και συγκεκριμένος ενδυματολογικός κώδικας ο οποίος αναγραφόταν στην πρόσκληση.

Τη βραδιά αποτελούσε ένα εκλεκτικό και άκρως ενδιαφέρον milieu από καλλιτέχνες, σοπράνο, μουσικούς, εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς, φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών όπου διδάσκει ο Τάσος Πρωτοψάλτου, εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. όλοι φίλοι και συνεργάτες του καλλιτέχνη καθώς και η οικογένειά του.

Mεταξύ των καλεσμένων η σοπράνο Ελένη Αναγνώστου, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κίμων Σαββάκης, ο μουσικός Βασίλης Βαλαβάνης, η φωτογράφος Κωνσταντία Μαζαράκη, η ανερχόμενη σκηνογράφος / ενδυματολόγος βραβευθείσα στο φετινό φεστιβάλ όπερας του Glyndebourne Δήμητρα Κατσιγιάννη, ο Αλέξανδρος Κόγκας, η make up artist Ελένη Τσιάφκα, η hair stylist Μαρία Σιμιτζή κ.α.

Σε ένα μοναδικό περιβάλλον που θυμίζει σκηνικό όπερας οι καλεσμένοι είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν μία σύντομη έκθεση με κοστούμια, σκηνικά, μακέτες και σχέδια του Τάσου Πρωτοψάλτου από διεθνείς λυρικές παραγωγές καθώς και υλικό από παραγωγές παρουσιασμένες στις πολυαγαπημένες του Βέροια και Φλώρινα.

Ζωντανές οι συζητήσεις με θέμα την τέχνη, τη ζωή αλλά και την τρέχουσα πραγματικότητα με τους ενδιαφέροντες καλεσμένους σε ένα πολύ προσεγμένο μουσικό περιβάλλον με σκηνική μουσική στο θέμα των Χριστουγέννων το οποίο συμπεριλάμβανε από μπαρόκ εορτινά ορατόρια έως διάσημα χριστουγεννιάτικα μιούζικαλ.

Ιδιαίτερα επιμελημένα τα εδέσματα στους συνδυασμούς και την επιλογή των υλικών και των ποτών που τα συνόδευαν από τη μητέρα του καλλιτέχνη Μαρία Πρωτοψάλτου ενώ την εκτέλεση τους ανέλαβε ο ικανός Γιώργος Τζέπος και η ομάδα του. Μια αξέχαστη βραδιά που αποτέλεσε ταυτόχρονα μία εορταστική συνάντηση καθώς και μια καλλιτεχνική εμπειρία!

{jlex}flickr:72157690902052304{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb