Βραδιά γεύσεων Πόντου και Κρήτης διοργάνωσαν Κάρανος, Ευστάθιος Χωραφάς και Δήμος Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Βραδιά με γεύσεις από την Ποντιακή και την Κρητική κουζίνα διοργάνωσαν στο κέντρο Σείριος ο Σύλλογος Γευσιγνωσίας, Γαστρονομίας, Οίνου και Τουρισμού “Ο Κάρανος», ο Δήμος Βέροιας και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς». Ήταν μια γιορτή πολιτισμού και παραδοσιακών γεύσεων στην οποία όσοι παραβρέθηκαν δοκίμασαν ποντιακά και κρητικά πιάτα από την Chef Σεβαστή Κρασανάκη, πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών «ΕΡΓΑΝΗ» Επισκοπής Ηρακλείου Κρήτης και την Ελένη Βασιλειάδου από την Κοζάνη. 

Στην προετοιμασία των πιάτων συμμετείχαν και οι Σαμούκας Γιάννης (12 Γράδα), Μαλλιαρας Νίκος (Βερνιώτικο), Ψώνης Αλέξανδρος (Μεράκι), Λαφάρας Στέφανος (Χάραμα) Μεταξάς Γιώργος (Τσαγκαράδικο), Μαργαρίτου – Περπερίδου Πελαγία (Εκείμερος), οι οποίοι τιμήθηκαν από τον Κάρανο ως πρεσβευτές τοπικής γαστρονομίας. Από την κουζίνα δεν μπορούσε να λείπει και ο Chef Γιώργος Παλησίδης, μέλος του Κάρανου.

Η αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε με το καλωσόρισμα του προέδρου του Κάρανου Δημήτρη Ταχματζίδη. Χαιρέτησαν ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ευστάθιος Χωραφάς Αντώνης Καγκελίδης, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης, ο Chef Γιώργος Παλησίδης (δείτε σε βίντεο αποσπάσματα από την εκδήλωση)

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη, ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Τσαμήτρος, Μιχάλης Σουμελίδης, Γιώργος Γουλτίδης.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, συμμετείχε με χορούς της Κρήτης ο Σύλλογος Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας και με χορούς του Πόντου ο Σύλλογος Ευστάθιος Χωραφάς.

Οι συμμετέχοντες δοκίμασαν τις ποντιακές σπεσιαλιτέ Ταν, Τανομένο Σουρβά, Υβριστό κ.α. ενώ από την κρητική κουζίνα πιάτα που σερβίρονται στους γάμους όπως Γαμοκούλουρο, Γαμοπίλαφο, Σαρικόπιτα κ.α.

Ο χώρος παραχωρήθηκε από τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη ενώ χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Σισμανίδης.

{jlex}flickr:72157696517788234{/jlex}