Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας: 11 καλλιτέχνες θα επιχειρήσουν μια εικαστική ανάγνωση των ποιημάτων του Καβάφη

Στο πλαίσιο της τρέχουσας έκθεσης-εγκατάστασης για τον Κ.Π. Καβάφη: "Ερώτων ατελών κάτι αβέβαιες μνήμες'', έντεκα καλλιτέχνες θα επιχειρήσουν μία εικαστική ανάγνωση των ποιημάτων του Αλεξανδρινού ποιητή που παρουσιάζονται στην έκθεση, παρέχοντας στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει το καλλιτεχνικό γεγονός στην γέννησή του και στην εικαστική του μορφοποίηση και μάλιστα δίχως να γνωρίζουν εκ των προτέρων το ποίημα που θα κληθούν να αποτυπώσουν εικαστικά καθώς η επιλογή θα γίνει τυχαία την στιγμή εκείνη.

Tο σύγχρονο εικαστικό αποτύπωμα της δράσης που θα λάβει χώρα στις 9 Σεπτεμβρίου (στις 12 το μεσημέρι, στο Βυζαντινό Μουσείο) θα συν-εκτεθεί ακολούθως στις 23/9 στην θέση των ποιημάτων.

Οι εικαστικοί που θα λάβουν μέρος στη δράση είναι (κατ' αλφαβητική σειρά) οι: Κατερίνα Αναστασίου,Σταύρος Αποστόλου, Γλύκα Διονυσοπούλου, Μαρί Θεοφίλου, Κατερίνα Καρούλια, Δημήτρης Κουκούδης, Χάρης Κουρουζίδης, Θοδωρής Μαυρίδης, Αθηνά Παπαγιαννούλη, Αλίκη Πογκοσιάν, Αλέξανδρος Τσάκωνας.

*Ο τίτλος της δράσης (Cavafy after) είναι δάνειο από το ομώνυμο ποίημα του Αμερικάνου ποιητή James Merrill (1926-1995), ο οποίος έγραψε ποιήματα επηρεασμένος από τον αλεξανδρινό ποιητή και τον γνώρισε μεταφραστικά στο αμερικανικό αναγνωστικό κοινό.