Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας

xrisantho

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του κτιρίου Τουρπάλη η πολιτιστική εκδήλωση « ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ» που διοργανώνει η βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας. Στο πρώτο μέρος η παιδική χορωδία του Μουσικού Ωδείου «Αριστοτέλης» με τη καθοδήγηση του μαέστρου Πέτρου Ρίστα ερμήνευσαν αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στο δεύτερο μέρος τα τμήματα κλασσικού μπαλέτου Grade 2 και Grade 5 της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας παρουσίασαν χορογραφίες με την καθοδήγηση της δασκάλας Χριστίνας Μπράτση. Την εκδήλωση έκλεισε το τμήμα zumba με την δασκάλα χορού Όλγα Σιούγγαρη , το οποίο παρέσυρε στους ρυθμούς των χορογραφιών του μικρούς και μεγάλους που παρευρίσκονταν στο κοινό.

Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η τιμητική διάκριση του τ. προέδρου και ιδρυτικού μέλους της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας κ. Ηλία Μιμιλίδη. Ακολούθησε το αφιέρωμα στο Πρόεδρο του εκδοτικού οίκου Αδελφών Κυριακίδη και συγγραφέα κ. Τάσο Κυριακίδη. Ο κ. Κυριακίδης μίλησε για την ιστορική πορείας της μεταφοράς των βιβλίων από την Αργυρούπολη σύμφωνα με τις καταγραφές του Γεωργίου Κανδηλάπτη. Ο Πρόεδρος κ. Φανιάδης Φώτης πρόσφερε από ένα αναμνηστικό γλυπτό στον τ. Πρόεδρο κ. Η. Μιμιλίδη και στον εκδότη κ. Τ. Κυριακίδη.

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 η συγγραφέας Κική Δημητριάδου επισκέφτηκε το κτίριο Τουρπάλη μετά από πρόσκληση της Βιβλιοθήκης της Ευξείνου Λέσχη Ποντίων Νάουσας για να μιλήσει στους μαθητές των 1ου, 6ου και 7ουΔημοτικού Σχολείου Νάουσας για το βιβλίο της με τίτλο «Το ημερολόγιο της Δώρας». Η συγγραφέας έλυσε αρκετές απορίες των μικρών αναγνωστών και απάντησε σε όλες τις παρατηρήσεις τους, δίνοντας έμφαση στα παιδαγωγικά μηνύματα του βιβλίου και την αξία που έχουν όλα τα πράγματα στη ζωή , εκμυστηρεύοντάς τους το μυστικό πως «Τίποτα στη ζωή δεν γίνεται τζάμπα». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές της Δ' τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού την κα Μαρία Κιούτη ανέλαβαν την παρουσίαση της κεντρικής ιστορίας του βιβλίου. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί: Μαρία Κιούτη, Μαρία Πιτάκη, Όλγα Χρηστίδου- Ταμπακιάρη, Ελένη Μπίλη.

Εκδηλώσεις που ακολουθούν την επόμενη εβδομάδα

Την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Αφιέρωμα στον μεγάλο Πόντιο Καλλιτέχνη ΧΡΥΣΑΝΘΟ. Ομιλητής ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Ηλίας Πετρόπουλος. Τραγούδια θα ερμηνεύσει η αδελφή του Χρύσανθου κ. Ευλαμπία Νικολαϊδου.

Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7.30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα : Τα πέντε ερωτήματα». Ομιλήτρια η καθηγήτρια Θεολογίας κ. Κατερίνα Μεσαρετζίδου.

Η έκθεση βιβλίου και γλυπτών συνεχίζει να λειτουργεί στο κτίριο της πρώην Δημοτικής Βιβλιοθήκης) καθημερινές 10.00-13.00 και 18.00-20.00 και Σάββατα 10.00- 13.00.