Αφιερωμένη στα τραγούδια της Μαρινέλας η ετήσια εκδήλωση του ΚΕΜΑΕΔ

Αφιέρωμα στην μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια θα πραγματοποιήσει φέτος το ΚΕΜΑΕΔ στην ετήσια μουσικοχορευτική του εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στον Χώρο Τεχνών, στις 7μμ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ. 

Στην παρουσίαση που έκανε το ΚΕΜΑΕΔ την Τετάρτη, έγινε γνωστό ότι στην εκδήλωση, εκτός από τα παιδιά του Κέντρου Μέριμνας, θα συμμετάσχουν η Σχολική Χορωδία και η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας, ο Γιώργος Μπελίρης (πιάνο και τραγούδι), η Στεφανία Κουντουρά (τραγούδι) και η Μαίρη Κουρουζίδου (τραγούδι). Την παρουσίαση της εκδήλωση θα κάνουν και φέτος η Χαρά Κοντού και ο Νίκος Μουρτζίλας.

Την ευθύνη του μουσικού κομματιού της εκδήλωσης έχει η μουσικός Ελένη Αναγνώστου και το χορευτικό η καθηγήτρια χορού Μελίνα Παπαδοπούλου. Μιλώντας για την εκδήλωση, η κ. Αναγνώστου είπε ότι τα τραγούδια της Μαρινέλας καλύπτουν και το παιδαγωγικό και το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς. Το έργο της Μαρινέλας "Αλβανία" θα του τραγουδίσουν τα παιδιά του κέντρου. Τα πιο δύσκολα τραγούδια της Μαρινέλας θα τα τραγουδήσουν οι επαγγελματίες. Τέλος στα κινηματογραφικά τραγούδια της Ελληνίδας ερμηνεύτριας θα συμμετάσχει το τμήμα χορού με χορογραφία που ετοίμασε η Μελίνα Παπαδοπούλου. "Τα παιδιά της Μέριμνας βελτιώνονται χρόνο με τον χρόνο και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος" σχολίασε η κ. Αναγνώστου. "Ναι παρουσιάζουν μεγάλη βελτίωση τα παιδιά και ο ενθουσιασμός τους είναι μεγάλος" σχολίασε η κ. Παπαδοπούλου. "Είναι μεγάλη τιμή που θα συμμετάσχουν και φέτος. Το καλύτερο κομμάτι είναι στα παρασκήνια. Είναι η μεγάλη χαρά των παιδιών που ετοιμάζονται να βγουν στην σκηνή. Αυτό σε γεμίζει" σχολίασε ο κ. Μουρτζίλας.

Την εκδήλωση θα στηρίξουν η ΚΕΠΑ, το ΚΑΠΑ Βέροιας και ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας. Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και η Μαρινέλα αλλά δεν έχει απαντήσει ακόμη αν θα μπορέσει να παραβρεθεί.

Πρόβλημα με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου, η διευθύντρια του Κέντρου Μελίνα Δαμιανίδου ανέφερε ότι το ΚΕΜΑΕΔ ενώ ήταν να λάβει την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ τον Οκτώβριου, η ημερομηνία μετατέθηκε για τον Δεκέμβρη και για να μην χάσει τα χρήματα, έπρεπε για τους δυο μήνες που μεσολαβούσαν να έχει προσωπικό με συμβάσεις. Όπως είπε η κ. Δαμιανίδου τα χρήματα γι αυτό το κόστος καλύφθηκαν από τον Δήμο Βέροιας (7.000 ευρώ) και με παρέμβαση του αντιδημάρχου Βασίλη Λυκοστράτη δόθηκαν άλλες 3000 ευρώ από τα έσοδα του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. "Βαρεθήκαμε να επαιτούμε. Αυτό που λέμε δεν έχει πολιτική σκοπιμότητα πάντα υπήρχαν τέτοια προβλήματα. Καμιά φορά όμως φθάνουμε στο αμήν. Αν δεν βρίσκαμε τα χρήματα για τις συμβάσεις του διμήνου, θα χάναμε τα χρήματα του ΕΣΠΑ" σχολίασε η κ. Δαμανιάδου και ευχαρίστησε και την Επίτροπο Σοφία Μπεκιάρη για την ευαισθησία που δείχνει στα θέματα του ΚΕΜΑΕΔ. Εξηγώντας γιατί δεν μπορούσε το Κέντρο να καλυφθεί αυτό το δίμηνο με εθελοντές, η κ. Δαμιανίδου είπε ότι "ο εθελοντισμός είναι παράνομος στην Ελλάδα. Επιστημονικός μας συνεργάτης που θέλει να προσφέρει εθελοντικά, δεν του επιτράπηκε και κάναμε μια σύμβαση μαζί του. Έτσι εμείς του βάζουμε στον λογαριασμό τα χρήματα και αυτός τα επιστρέφει ως δωρεά".

kemaed194

Το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της Μέριμνας

Το φετινό Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της Μέριμνας θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7-8-9 Δεκεμβρίου. Η αυλαία θα ανοίξει την Παρασκευή το απόγευμα (5μμ) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το μεσημέρι. Θα πουληθούν γιορτινές δημιουργίες των παιδιών και τα έσοδα θα δοθούν όλα στα παιδιά του Κέντρου.