Με μεγάλη συμμετοχή η 5η Γιορτή Τσίπουρου στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βέροιας (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η βραδιά που ήταν αφιερωμένη στο τσίπουρο, το εθνικό μας απόσταγμα, τον μεζέ και την διασκέδαση.

Για 5η χρονιά η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας και η 1η Μεραρχία Πεζικού «Σμύρνη» διοργάνωσαν, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, την εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Βέροιας, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Χαιρετισμό απηύθυνε:

Ο Διοικητής της Ι Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας, Αθανάσιος Στάντζος λέγοντας ότι με αυτή την εκδήλωση κλείνει ο κύκλος των δράσεων που διοργάνωσε με τους συνεργάτες του, από τη θέση της διοίκηση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας, μιας και προχθές μία νέα διοίκηση ανεδείχθη και τους διαδέχεται.

Αυτά τα πέντε χρόνια είχε ως συνδιοργανωτές τους Αντώνη Νομικό, Χρήστο Σίμο, Γιώργο Βύνιο στρατηγούς και διοικητές της Ι Μεραρχίας Πεζικού σε προηγούμενες χρονικές περιόδους, μαζί με τον τωρινό διοικητή Πέτρο Δεμέστιχα. Κοντά σε αυτούς άξιοι συνεργάτες ήταν οι Δημήτρης Βουνίσιος, Γιώργος Κωτούλας, Γρηγόρης Παντελίδης, Στρατούλα Μπαχαρούδη, Βασίλης Μακροδούλης πρώην διευθυντής της Λέσχης και ο σημερινός Μιχάλης Ταμπάκης.

Επίσης σημαντικός είναι ο ρόλος των αποσταγματοποιών – χορηγών Τσίπουρου, κι αυτοί είναι οι εξής: Ελένη Μαραντίδου, Γιώργος Μαραντίδης, Γιώργος Βαρακλής, Αλέξανδρος Ψώνης, Δημήτρης Βουνήσιος, Γιώργος Κοσμίδης, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, Αλέξανδρος Τσιάκος, Γιώργος Σταμάτης, Κωνσταντίνος Σδουκόπουλος, Αθανάσιος Τσιούντας, Δημήτρης Στεργίου, Μαρία Μπεκιαροπούλου.

Αναμνηστικά διπλώματα απονεμήθηκαν στους εξής φετινούς αποσταγματοποιούς: Ελένη Μαραντίδου, Μαρία Μπεκιαροπούλου, Ιορδάνη Χατζόγλου, Γιώργο Βαρακλή, Δημήτρη Βουνίσιο, Αλέξανδρο Ψώνη.

Φέτος ακόμη περισσότεροι φίλοι του τσίπουρου έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση και η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά. Γεύτηκαν τσίπουρο, εκλεκτούς μεζέδες, φαγητό και χόρεψαν με τη συνοδεία της ορχήστρας.

Τα έσοδα από την σημερινή εκδήλωση θα διατεθούν για την αγορά ενός ψυγειοκαταψύκτη για τα Παιδιά της Άνοιξης στην Αλεξάνδρεια και αγορά 100 κιλών φέτας τυρί για τα πακέτα που ετοιμάζει και προσφέρει κάθε Χριστούγεννα ο Όμιλος Προστασίας Απόρου Παιδιού Βέροιας.

Στο τέλος της εκδήλωσης κληρώθηκε ένας μικρής κλίμακας άμβυκας (καζάνι).

Το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου, ο πρώην διοικητής υποστράτηγος Γιώργος Βύνιος, οι διοικητές Αστυνομικών, Πυροσβεστικών και Στρατιωτικών Σχηματισμών κ.α.