Εύξεινος Λέσχη Νάουσας: "Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές που ψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών"

Με απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» κήρυξε ανεπιθύμητους τους ψηφίσαντες υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στις εφεξής εκδηλώσεις και δραστηριότητες του σωματείου.

"Ως ένα εκ των ιστορικών σωματείων του νομού Ημαθίας και της Μακεδονίας, οφείλουμε να προασπιζόμαστε την ιστορία, τις παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά στο συνολό της. Η χρήση της λέξης «Μακεδονία» στην ονομασία του γειτονικού κράτους, αλλά και όρων όπως «Μακεδόνας», «μακεδονική γλώσσα», «μακεδονικό έθνος» και οποιαδήποτε άλλη χρήση του προσδιορισμού «μακεδονικός-ή-ό», αντιτίθενται στην ιστορική αλήθεια. Οι Έλληνες βουλευτές όφειλαν να δράσουν προς υπεράσπιση όλων αυτών, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν το μεγαλύτερο μέρος της γνώμης των πολιτών.

Εν κατακλείδι, τονίζουμε την διαφοροποίησή μας και την αντίκρουση οποιουδήποτε κομματικού ή πολιτικού χαρακτηρισμού, καθώς η τοποθέτησή μας είναι αποκλειστικά και μόνο έκφραση επί ενός εθνικού θέματος, ενώ επίσης σεβόμαστε την οποιαδήποτε υγειή προσωπική άποψη" αναφέρει η ανακοίνωση.