Η Μίεζα έκοψε την βασιλόπιτα

Σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη με κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας στη φιλόξενη αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου « Η ΜΙΕΖΑ» Κοπανού, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, παρουσία του πατέρα Γεώργιου ιερέα Αγ. Παρασκευής Κοπανού, του Αρχιερατικού επιτρόπου Ειρηνουπόλεως και εκπροσώπου του Μητροπολίτη πατέρα Κωνσταντίνου και του πατέρα Ιωάννη, εφημέριου Άνω Ζερβοχωρίου, του Δ.Σ., μελών, γονέων και φίλων του Συλλόγου.

Η κα Διτσόλα Σταυρούλα (γραμματέας του Συλλόγου) και η πρόεδρος κα Γιώτα Στάρχου προλόγισαν την εκδήλωση, ευχήθηκαν καλή χρονιά και καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί του βουλευτή Ν. Ημαθίας κ. Α. Βεζυρόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη Ν. Ημαθίας κ. Κ. Καλαϊτζίδη, του αντιδημάρχου Πολιτισμού Δ.Νάουσας κ. Σ. Βαλσαμίδη και αντιδημάρχου Δ. Βέροιας κ. Γ. Σοφιανίδη.

Μέσα από ένα θεματικό βίντεο έγινε ένας απολογισμός της απερχόμενης χρονιάς με προβολή των δράσεων του Συλλόγου για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση των τοπικών προϊόντων, το «επιχειρείν».

Ευχάριστες οι αναμνήσεις αλλά και μια κρυφή ικανοποίηση πως οι επόμενες δράσεις θα είναι εξίσου μαζικές και επιτυχημένες. Την ατμόσφαιρα έντυσαν ευχάριστα και μελωδικά τα παιδιά- μέλη του Συλλόγου, που τραγούδησαν τα Κάλαντα του Πόντου (της Πρωτοχρονιάς) με τη συνοδεία του τμήματος λύρας και νταουλιού.

Αναμνηστική πλακέτα για την προφορά του στο Σύλλογο δόθηκε στον κ. Σπύρο Μπαλτατζίδη ( ιδρυτικό μέλος) για την αμέριστη και συνεχή στήριξη του.

Αξιέπαινη είναι, ακόμη, η πρωτοβουλία του να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται τα παιδιά- μέλη που διακρίθηκαν στον εκπαιδευτικό τομέα ( Γυμνάσιο) Γιαλαμά Βασιλική, Πετρά Νεφέλη και (Λύκειο) Σέπκα Βασιλική, Κασιανίδου Μελίνα, Ιωαννίδου Βιργινία, Δημητρίου Παρασκευή και Καραγιάννη Βασιλική.

Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν εκλεκτά εδέσματα (από Πόντο, Μικρά Ασία, Θράκη, Μακεδονία) που έφτιαξαν οι γυναίκες του Συλλόγου, ενώ νεαρά μέλη ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές πρόσφεραν σε όλους ξηρούς καρπούς( φουντούκια, καρύδια, αμύγδαλα, στραγάλια και σταφίδες) και φρούτα, που συμβολίζουν την καλή ζωή, την ευημερία, την υγεία και την μακροζωία, την αναγέννηση της φύσης.

Οι τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί έλαβαν ως αναμνηστικό δώρο ένα βιβλίο ( Τα μυστικά του βάλτου, Μακεδονικός Αγώνας).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος κος Θ. Τεληγιαννίδης, ο πρόεδρος Δ.Σ. Δ. Νάουσας κος Ι. Παρθενόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Νόπη Τσαγκαλίδου, κος Βασίλης Τζουβάρας, κος Θωμάς Ορδουλίδης, κα Δώρα Μπαλτατζίδου, κος Παύλος Αδαμίδης, κος Θανάσης Παντζαρτζίδης, κα Χρύσα Πασχούλα, ο λαογράφος κος Τάκης Μπαϊτσης , ο πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Κοινότητας Πολυπλατάνου κος Χ. Πρόιος, ο πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Κοινότητας Αγγελοχωρίου κος Ε. Σπαθόπουλος, η πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας κα Σ. Καλπαξίδου, η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας, η υποψήφια δήμαρχος Δ. Νάουσας κα Ι. Ιωσηφίδου, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Νάουσας κα Α. Βασιλειάδου, κος Χ. Θανασούλης, και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ν. Ημαθίας κος Φ. Φωτιάδης.