Οι “Άτλαντες του Πολιτισμού” στη Βέροια ή αλλιώς έτσι είναι αν έτσι νομίζετε

Του Δημήτρη Ταρατσίδη

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 παρουσιάστηκε το ετήσιο πρόγραμμα δράσης της ΚΕΠΑ για το 2019 από τον Πρόεδρο του ΔΣ της επιχείρησης, τον διευθυντή της και την υπεύθυνη προγραμματισμού παρουσία του Δημάρχου της Βέροιας.

Διαβάζοντας στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο με ιδιαίτερη προσοχή και ακούγοντας το σχετικό βίντεο που είναι διαθέσιμο, ο Δήμαρχος Βέροιας ευχαρίστησε τα παρόντα στελέχη της ΚΕΠΑ δηλαδή ΜΟΝΟ τον διευθυντή της και την υπεύθυνη προγραμματισμού τονίζοντας ότι έχουν σηκώσει ψηλά τον πολιτισμό ανεξάρτητα από τις διοικήσεις και έχουν σηκώσει μάλιστα στις πλάτες τους ως άλλοι μυθικοί Άτλαντες(προσθέτω εγώ) τον πολιτισμό της πόλης. Θυμίζω ότι ο μυθικός Άτλαντας σήκωνε στις πλάτες του τον Ουρανό, ως αποτέλεσμα τιμωρίας του Δία, μετά την Τιτανομαχία και την ήττα των Τιτάνων από τους Θεούς. Αντίθετα από τους παριστάμενους, δυστυχώς μόνο ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ έθεσε το ζήτημα στη σωστή του διάσταση, μην κάνοντας διάκριση, ευχαριστώντας όλους τους εργαζόμενους παρόντες και απόντες για την βοήθεια στην ανοδική πορεία της ΚΕΠΑ.

Ένα ετήσιο πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει αναλυτικά τις δράσεις που καλείται να υλοποιήσει η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι της. Ποιοι εργαζόμενοι όμως; Μόνο οι δύο παρόντες στην συνέντευξη; Όχι βέβαια. Διότι αν ήταν έτσι, καταλαβαίνει κανείς ότι δεν θα έφταναν οι δύο «Άτλαντες του Πολιτισμού», αλλά θα χρειάζονταν όλοι οι Τιτάνες, μαζί και οι δώδεκα Θεοί του Ολύμπου. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η ανακοίνωση του ετήσιου προγράμματος δράσης είναι μόνο ένα τμήμα της δουλειάς της ΚΕΠΑ, ενώ πολύ μεγαλύτερο τμήμα είναι η υλοποίηση του, που θέλει την συνεργασία όλων των τμημάτων της επιχείρησης διεύθυνσης, τεχνικού, καθαριότητας, προγραμματισμού, διοικητικού και οικονομικού. Δεν θα πρέπει δε να ξεχάσουμε και τους εργαζόμενους καθηγητές μουσικής, χορού και εικαστικών. Πίστευα ότι τα θέματα αυτά είχαν λυθεί και είχαν γίνει κατανοητά, διότι είχαν ταλαιπωρήσει τους εργαζόμενους της ΚΕΠΑ στο πρόσφατο παρελθόν. Η επιτυχία ή μη της ΚΕΠΑ δεν είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μόνο δύο εργαζομένων, αλλά του συνόλου των εργαζομένων και είναι εξαιρετικά άδικη και ατυχής η ονομαστική αναφορά του Δημάρχου Βέροιας σε δύο μόνο στελέχη της. Από τη θέση μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΠΑ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, οφείλω και θα αναδεικνύω πάντα την σημασία της κοινής προσπάθειας διοίκησης και όλων των εργαζομένων, χωρίς διακρίσεις.

Δημήτριος Κων/νου Ταρατσίδης Μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΠΑ